Wat meenemen naar de eerste passessie?

Spannend, je eerste passessie komt er aan! Hoe zal de jurk gaan zitten? Met welke jurk zal je uiteindelijk naar huis gaan? Je hoofd zit vol gedachten. Misschien heb je er nog niet over nagedacht wat je moet meenemen naar de eerste sessie. Daar kun je deze checklist voor gebruiken.

Inspiratiefoto’s

Heb je al een aantal foto’s verzameld van hoe jouw jurk er ongeveer uit moet zien? Het is handig als je deze (al dan niet digitaal) meeneemt. Dan kun je aan de adviseur laten zien wat je ongeveer in je hoofd hebt. De adviseur kan dan zoeken naar een jurk die hier op lijkt. Daardoor gaat de zoektocht een stuk sneller en efficiënter. De kans is dan groot dat je iets vindt wat bij je past. Ook als je communiejurken zoekt, kan dit erg handig zijn.

Budget

Bepaal al voor de afspraak wat het budget is voor de bruidsmode. Wat wil je er maximaal aan uitgeven? Is dit inclusief lingerie en accessoires, of maak je daar apart budget voor vrij? Er is niets vervelenders dan je droomjurk vinden en erachter te komen dat deze eigenlijk te duur is. Daarom vragen de meeste boetieks ook voor het passen al naar het budget. Op die manier worden teleurstellingen voorkomen.

passessie

Lingerie

Het dragen van goede lingerie is heel belangrijk bij het dragen van een trouwjurk. Het zorgt namelijk voor een betere pasvorm. De jurk zal ook mooier aansluiten op het lichaam. Daarom kan de adviseur vragen naar je maten, om geschikte lingerie voor je op te halen. Daar kan de adviseur je bij helpen. Veel mensen vinden het ongemakkelijk dat een medewerker van de winkel helpt met lingerie, maar bedenk je dat het professionals zijn die al honderden bruiden hebben geholpen. Vergelijk het een beetje met naar de dokter gaan.

Fototoestel

Een eerste afspraak is altijd bijzonder. Logisch dat je dit mooie moment wil vastleggen. Misschien vind je het ook fijn om later terug te kunnen zien hoe de jurk ook al weer bij je paste. Bij de meeste bruidswinkels is het geen probleem op foto’s te maken. Maar voordat je enthousiast een foto maakt, is het een goed idee eerst toestemming te vragen.

Bruidsschoenen

Bij een jurk horen natuurlijk schoenen. Als je die al hebt gevonden, is dat alleen maar handig. Dan zie je het totaalplaatje. Neem ze gerust mee naar je eerste passessie.

iPad

Bellen met familieleden die niet aanwezig kunnen zijn? De digitale techniek staat voor niets. Neem gerust je iPad mee om te kunnen videobellen. Veel winkels hebben gratis wifi. Er is toch niets mooiers dan dit moment te kunnen delen met iemand die er anders niet bij zou kunnen zijn?

 
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media