De goudsmid

Wat is een goudsmid?

Een goudsmid is een metaalbewerker die trouwringen, juwelen en andere sier- en kunst voorwerpen vervaardigd van edele metalen zoals goud, zilver, platina en palladium. Een goudsmid die trouwringen maakt moet heel wat stappen doorlopen. Allereerst wordt er een ontwerp gemaakt. Je kunt zelf met een ontwerp komen door voorbeelden te zoeken op internet of dat jullie samen aan de hand van de bestaande collectie iets gaan ontwerpen. Dan volgt er een heel traject waarbij flink gezaagd, geboord en gepolijst wordt. Dit wordt gedaan in het atelier.

trouwringen-uitzoeken

Foto: BijzondereTrouwringen.nl

Wat zijn de voordelen van een goudsmid? 

Een sieraad of trouwring door een goudsmid laten maken heeft meerdere voordelen. Een sieraad van een goudsmid is altijd uniek, je zult vrijwel nooit hetzelfde exemplaar tegenkomen. Je kunt jouw sieraad zo persoonlijk maken als je zelf wilt. 

ringen-vervaardigen

Foto: Metal Art

Vakkennis & ervaring

Een goudsmid is een edel beroep en dat vereist vakkennis en ervaring. Een goudsmid maakt een bijzonder sieraad speciaal voor jou. De trouwringen kunnen van verschillende metalen worden gemaakt zoals goud, zilver, palladium, platina, titanium en roestvrij staal. Ook kan de goudsmid verschillende edelstenen of diamanten verwerken in jouw sieraad. Voor een persoonlijk en uniek sieraad bezoek je een goudsmid. Doordat het werk erg arbeidsintensief is zal je dan ook iets meer geld kwijt zijn dan wanneer je een standaard ring zou kopen. Maar het vakmanschap zie je zeker terug in het sieraad. Voordat de goudsmid jullie trouwringen maakt worden er eerst een aantal schetsen gemaakt. Er kunnen dan nog aanpassingen gedaan worden en je kunt nieuwe ideeën en inspiratie opdoen. De goudsmid heeft natuurlijk jarenlang ervaring en weet als geen ander wat er mogelijk is. Laat je dus inspireren door hem of haar en kom samen tot een uniek product!

goudsmid

Foto: BijzondereTrouwringen.nl

Service

Er wordt voor één klant tegelijk een sieraad gemaakt. Dat maakt het vak kostbaar, maar ook heel bijzonder. Wie weet kan jij binnenkort zeggen dat er speciaal voor jou een sieraad is gemaakt. De beste goudsmeden bij jou in de buurt vind je op de pagina ‘Trouwringen’. 

Leuke adresjes

Edelsmederij Verweij

Edelsmederij Verweij

trouwringen
Metal Art

Metal Art

bijzondere en persoonlijke trouwringen
Juwelier Keen

Juwelier Keen

Voor een speciale trouwring
Goudsmederij Yelkencian

Goudsmederij Yelkencian

trouwringen
Juwelier Royals

Juwelier Royals

trouwringen
Arn van Ess Juwelier & Goudsmid

Arn van Ess Juwelier & Goudsmid

trouwringen
Rozenhof Trouwringen

Rozenhof Trouwringen

betaalbare trouwringen speciaal voor u gemaakt!
BijzondereTrouwringen.nl

BijzondereTrouwringen.nl

trouwringenspecialist van het Noorden

Ook interessant

Trouwringen en de materialen

Trouwringen en de materialen

Kies een trouwring die bij je past

Kies een trouwring die bij je past
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media