Kies een trouwring die bij je past

Persoonlijke trouwringen

Trouwringen zijn in diverse merken te verkrijgen. Maar hoe leuk is het om je eigen trouwring te ontwerpen? Het is belangrijk dat je van te voren gaat oriënteren wat je wel en wat je niet mooi vindt. Waar moet jouw ideale trouwring aan voldoen? Met een trouwring configurator kun je je eigen trouwring ontwerpen. Je kunt alles zelf bepalen, waaronder het profiel van de ringen, het materiaal, eventuele diamanten en gravures. Ook kun je je wensen bespreken met een goudsmid. Samen met jou wordt er een uniek ontwerp gemaakt. 

Materialen en kosten van de trouwringen

Hoe weet je welke ring het beste bij je past? Er zijn namelijk zoveel verschillende modellen en materialen waar je uit kunt kiezen, maar de ene ring is goedkoper dan de andere. De gemiddelde prijs voor een set trouwringen in Nederland ligt ongeveer op € 1.500,-. De prijs is afhankelijk van:

  • Materiaal
  • Gewicht (breedte en dikte van de ring)
  • Goudkoers
  • Wel/geen diamant 
  • Kwaliteit
  • Bewerkingen

De meeste trouwringen zijn gemaakt van edelmetaal. Edelmetaal blijft mooi en roest niet. Naast edelmetalen worden ook niet edele metalen als bijvoorbeeld staal gebruikt. Bespreek je wensen met een goudsmid of ga naar een juwelier bij jouw in de buurt. Hieronder vind je de meest gebruikte materialen.

Platina trouwringen

Platina trouwringen zijn zeldzaam mooi en daarom ook vrij kostbaar. Platina is het meest witte, zuiverste en duurzaamste metaal dat er bestaat. Een platina trouwring heeft een mooie uitstraling, is bestendigd tegen krassen en laat nauwelijks draagsporen achter. Daarbij is platina hypo-allergeen; het veroorzaakt zelden of nooit allergische reacties. Dus wil je echt iets speciaals en heb je een ruim budget? Dan zijn platina ringen een goede optie.

Foto: TrouwringenVoordeel.nl vestigingen door heel Nederland

Geelgoud & witgoud ringen

Trouwringen van de materialen geelgoud of witgoud zijn zeer populair, deze materialen zijn namelijk het hardst en dus het minst kwetsbaar. Trouwringen van geelgoud en witgoud zijn wel iets prijziger dan bijvoorbeeld ringen van zilver of staal.

Zilveren trouwringen

Trouwringen van zilver zijn goedkoper omdat het materiaal minder kostbaar is als goud. Voor trouwringen wordt zilver minder vaak aangeraden omdat het materiaal wat zachter is. Zilveren ringen zijn kwetsbaar bij stoten en je wilt natuurlijk dat je trouwring lang meegaat!

Bicolor of tricolor trouwringen

Bicolor trouwringen bestaan meestal uit wit- en geel goud. Maar dit kan ook rood goud met platina zijn. Voor tricolor ringen worden wit-, geel- en rood goud gebruikt. De ringen hebben meerdere kleuren en zijn daarom meestal duurder omdat er meerdere materialen in verwerkt zijn. Er wordt dus langer aan de ring gewerkt, dat betekend dat de prijs ook hoger ligt. 

Staal als materiaal voor jullie trouwringen

Trouwringen van staal zijn keihard en dus minder krasgevoelig. Tegelijkertijd zijn de trouwringen van staal veel goedkoper dan ringen van edelmetaal. Dus mocht je minder te besteden hebben dan is dit een hele goede optie!

Palladium trouwringen

Steeds meer mensen kiezen voor palladium trouwringen. Trouwringen van palladium zijn licht in gewicht en mooi zilverwit van kleur. Mocht je op zoek zijn naar betaalbare trouwringen dan is dit een goed alternatief. 

Titanium trouwringen

Is jullie budget niet zo groot? Dan kun je het beste kiezen voor trouwringen van titanium. Trouwringen van titanium zijn harder dan staal maar toch licht van gewicht. Door zijn hardheid is titanium vormvast, huidvriendelijk en het oxideert niet. De originele kleur van titanium is grijs. 

Foto: Edelsmederij Verweij trouwringen |  titanium trouwringen

Zirkonium trouwringen

Zirkonium is net als titanium een natuurlijk metaal. De originele kleur van zirkonium is grijs. Het heeft een mooie, zijdezachte glans en is wat exclusiever dan titanium. Trouwringen van zirkonium zijn sterk en tegelijkertijd zo licht als een veertje. Het is een duurzame ring, licht aan de hand en vraagt de aandacht. 

Tot slot

Met dit artikel over alle soorten trouwringen én de materialen, heb je een beeld van alle mogelijkheden. Uiteraard heeft elk materiaal wel een eigen prijskaartje. Mocht je al een budget hebben gemaakt voor de trouwringen, zorg er dan wel voor dat je daar enigszins binnen blijft. Maar... veel onderdelen van de trouwdag zijn voor 1 dag, maar de trouwringen zijn voor altijd!
Wij wensen jullie veel plezier en wijsheid met het uitzoeken van de perfecte trouwringen!  

Leuke adresjes

TrouwringenVoordeel.nl

TrouwringenVoordeel.nl

vestigingen door heel nederland
Goudsmederij Yelkencian

Goudsmederij Yelkencian

trouwringen
SchitterendeRingen.nl

SchitterendeRingen.nl

webshop & showroom
Edelsmederij Verweij

Edelsmederij Verweij

trouwringen
Rozenhof Trouwringen

Rozenhof Trouwringen

betaalbare trouwringen speciaal voor u gemaakt!
Le Mariage

Le Mariage

Le Mariage, meer dan een ring alleen!
Juwelier Keen

Juwelier Keen

Voor een speciale trouwring
Trouwringen Zeeland

Trouwringen Zeeland

jouw trouwringenspecialist
Juwelier Royals

Juwelier Royals

trouwringen
Metal Art

Metal Art

bijzondere en persoonlijke trouwringen
Rings & Suits | Trouwringen

Rings & Suits | Trouwringen

expertise, aandacht en tijd
Arn van Ess Juwelier & Goudsmid

Arn van Ess Juwelier & Goudsmid

trouwringen
BijzondereTrouwringen.nl

BijzondereTrouwringen.nl

trouwringenspecialist van het Noorden
Albino Ringen van Sjaak Knijn

Albino Ringen van Sjaak Knijn

unieke trouwringen

Ook interessant

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwfeest zonder photobooth?

De goudsmid

De goudsmid

Etiquette regels voor de trouwdag

Etiquette regels voor de trouwdag

Tradities bij het trouwen

Tradities bij het trouwen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media