Kies een trouwring die bij je past

Persoonlijke trouwringen

Trouwringen zijn in diverse merken te verkrijgen. Maar hoe leuk is het om je eigen trouwring te ontwerpen? Het is belangrijk dat je van te voren gaat oriënteren wat je wel en wat je niet mooi vindt. Waar moet jouw ideale trouwring aan voldoen? Met een trouwring configurator kun je je eigen trouwring ontwerpen. Je kunt alles zelf bepalen, waaronder het profiel van de ringen, het materiaal, eventuele diamanten en gravures. Ook kun je je wensen bespreken met een goudsmid. Samen met jou wordt er een uniek ontwerp gemaakt. 

persoonlijke-trouwringenTrouwringen van BijzondereTrouwringen.nl

Materialen en kosten 

Hoe weet je welke ring het beste bij je past? Er zijn namelijk zoveel verschillende modellen en materialen waar je uit kunt kiezen, maar de ene ring is goedkoper dan de andere. De gemiddelde prijs voor een set trouwringen in Nederland ligt ongeveer op € 1.500,-. De prijs is afhankelijk van:

  • Materiaal
  • Gewicht (breedte en dikte van de ring)
  • Goudkoers
  • Wel/geen diamant 
  • Kwaliteit
  • Bewerkingen

De meeste trouwringen zijn gemaakt van edelmetaal. Edelmetaal blijft mooi en roest niet. Naast edelmetalen worden ook niet edele metalen als bijvoorbeeld staal gebruikt. Bespreek je wensen met een goudsmid of ga naar een juwelier bij jouw in de buurt. Hieronder vind je de meest gebruikte materialen.

goudsmid-trouwringen

Trouwringen met verschillende materialen van Marc Lange Sieraden

Platina 

Platina trouwringen zijn zeldzaam mooi en daarom ook vrij kostbaar. Platina is het meest witte, zuiverste en duurzaamste metaal dat er bestaat. Een platina trouwring heeft een mooie uitstraling, is bestendigd tegen krassen en laat nauwelijks draagsporen achter. Daarbij is platina hypo-allergeen; het veroorzaakt zelden of nooit allergische reacties. Dus wil je echt iets speciaals en heb je een ruim budget? Dan zijn platina ringen een goede optie. 

Geelgoud & witgoud

Trouwringen van de materialen geelgoud of witgoud zijn zeer populair, deze materialen zijn namelijk het hardst en dus het minst kwetsbaar. Trouwringen van geelgoud en witgoud zijn wel iets prijziger dan bijvoorbeeld ringen van zilver of staal.

trouwringen-goud

Speciale trouwringen van Phie Art Jewels

Zilveren trouwringen

Trouwringen van zilver zijn goedkoper omdat het materiaal minder kostbaar is als goud. Voor trouwringen wordt zilver minder vaak aangeraden omdat het materiaal wat zachter is. Zilveren ringen zijn kwetsbaar bij stoten en je wilt natuurlijk dat je trouwring lang meegaat!

Bicolor of tricolor

Bicolor trouwringen bestaan meestal uit wit- en geel goud. Maar dit kan ook rood goud met platina zijn. Voor tricolor ringen worden wit-, geel- en rood goud gebruikt. De ringen hebben meerdere kleuren en zijn daarom meestal duurder omdat er meerdere materialen in verwerkt zijn. Er wordt dus langer aan de ring gewerkt, dat betekend dat de prijs ook hoger ligt. 

Staal

Trouwringen van staal zijn keihard en dus minder krasgevoelig. Tegelijkertijd zijn de trouwringen van staal veel goedkoper dan ringen van edelmetaal. Dus mocht je minder te besteden hebben dan is dit een hele goede optie!

trouwringen-staal

Palladium 

Steeds meer mensen kiezen voor palladium trouwringen. Trouwringen van palladium zijn licht in gewicht en mooi zilverwit van kleur. Mocht je op zoek zijn naar betaalbare trouwringen dan is dit een goed alternatief. 

Titanium

Is jullie budget niet zo groot? Dan kun je het beste kiezen voor trouwringen van titanium. Trouwringen van titanium zijn harder dan staal maar toch licht van gewicht. Door zijn hardheid is titanium vormvast, huidvriendelijk en het oxideert niet. De originele kleur van titanium is grijs. 

Zirkonium

Zirkonium is net als titanium een natuurlijk metaal. De originele kleur van zirkonium is grijs. Het heeft een mooie, zijdezachte glans en is wat exclusiever dan titanium. Trouwringen van zirkonium zijn sterk en tegelijkertijd zo licht als een veertje. Het is een duurzame ring, licht aan de hand en vraagt de aandacht. 

Wij wensen jullie veel plezier met het uitzoeken van de perfecte trouwringen!  

Leuke adresjes

Arn van Ess Juwelier & Goudsmid

Arn van Ess Juwelier & Goudsmid

trouwringen
Rozenhof Trouwringen

Rozenhof Trouwringen

betaalbare trouwringen speciaal voor u gemaakt!
Kyra’s focus fotografie

Kyra’s focus fotografie

Betrokken, spontane en creatieve bruidsfotograaf
Juwelier Keen

Juwelier Keen

Voor een speciale trouwring
Edelsmederij Verweij

Edelsmederij Verweij

trouwringen
Onder Ons

Onder Ons

Trouwen en feesten in een sfeervolle ambiance
SchitterendeRingen.nl

SchitterendeRingen.nl

webshop & showroom
Compagne Bruidsmode Hardenberg

Compagne Bruidsmode Hardenberg

bruidsmode van toonaangevende merken
Buitengoed Fredeshiem

Buitengoed Fredeshiem

binnen- en buiten trouwen
Goudsmederij Yelkencian

Goudsmederij Yelkencian

trouwringen

Ook interessant

Trouwringen en de materialen

Trouwringen en de materialen

De goudsmid

De goudsmid

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwfeest zonder photobooth?

Tradities bij het trouwen

Tradities bij het trouwen

Etiquette regels voor de trouwdag

Etiquette regels voor de trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media