Een trouwfeest kan niet zonder photobooth

De photobooth mag op geen enkel bruiloftsfeest meer ontbreken. Althans... dat is onze mening. In de huidige tijd waarin alles hypermodern, digitaal en online moet zijn, is uitgerekend het ouderwetse fotohokje zoals die vroeger op de treinstations en in winkelcentra stonden, razend populair. Het is een absolute must have op iedere bruiloft in Overijssel en uiteraard ook op alle andere locaties in Nederland.

De geschiedenis van het fotohokje

De photobooth is eigenlijk de wederopstanding van het fotohokje waar men vroeger in stapte om (zwart-wit) pasfoto's te maken. Allereerst moest je zorgen dat het dikke donkere gordijn goed dicht was, want anders had je vals licht en kwam je maar flets op de foto te staan. Daarna gooide je een dubbeltje, kwartje of soms maar liefst een gulden in de gleuf en even later kwam er een flits vanuit het apparaat waar je 3 dagen later nog last van had. Maar dan had je wel 4 pasfoto's voor een kwartje!

Foto: Fotobelevenis

De wederopstanding

De fotografen hebben zich in de jaren daarna goed ontwikkeld waardoor het fotohokje (op z'n Engels Photobooth), is uitgestorven. Maar jaren later was daar ineens de opkomst van de photobooth op bruiloften en andere feesten, vaak helemaal in de stijl van vroeger. En ook de huidige party-photobooth is qua stijlen alle kanten opgevlogen. Overigens staat dit prachtig stukje entertainment los van de kosten van de bruidsfotograaf.

De verschillende photobooths

Als jullie straks gaan trouwen dan heb je keuze uit diverse soorten fotohokjes. Niet alleen maar hokjes trouwens, want de photobooths wordt nog in de klassieke stijl als fotohokje voor de bruiloft geleverd maar ook in veel andere gedaanten. Bijvoorbeeld als een fotospiegel, opblaasbare photobooth, een ouderwetse camera op 3-poot statief, een moderne foto- of videozuil, virtual reality photobooth en zelfs camera's in een klassieke trouwauto verwerkt die gewoon komt voorrijden op jullie trouwdag.

Foto: BoothDeLuxe

Stijlen en accessoires

Alle fotohokjes, fotozuilen en fotopalen etc. zijn zoals hierboven genoemd in diverse stijlen te huur voor jullie bruiloft. Vooral de komische uitvoeringen worden veel gehuurd. Maar doordat de trouwfeesten ook vaak in thema's en stijlen worden georganiseerd, kun je daar bijpassende stijlen photobooths huren. Dus zelfs voor een themabruiloft is ongetwijfeld een bijpassend fotohokje of fotozuil e.d. te huur. Humoristisch, futuristisch, modern, vintage, boho, etc.. Ook de accessoires voor bij de photobooth zoals brillen, snorren, grote lippen e.d. op een stokje, mutsen, hoeden, pruiken, etc. worden geleverd in de stijl van jullie trouwdag. 

De groepsfoto op jullie trouwdag

Een photobooth is natuurlijk prima geschikt om met een groepje op de foto te gaan. Maar uiteraard niet voor een groepsfoto met alle bruiloftsgasten. Vergeet dus niet om met jullie fotograaf af te spreken dat zij of hij nog wel zorgt voor zo'n prachtige groepsfoto door de bruidsfotograaf. Je kunt die reminder ook op de trouwdag zelf aan jullie ceremoniemeester over laten. Want een groepsfoto met alle bruiloftsgasten blijft toch een prachtige herinnering aan één van de mooiste dagen van jullie leven samen!

Het aanbod en de tarieven

De tarieven van een photobooth variëren van circa € 200,- tot 850,-. Uiteraard met uitschieters naar boven voor de exclusieve modellen. Kijk via de link onderaan deze pagina maar eens naar het aanbod, diversiteit én welke photobooth het beste past bij jullie trouwdag én jullie budget!

Meer foto's op jullie trouwdag

Nu we toch bezig zijn hilarische, maar ook mooie foto's op jullie trouwdag, geven we jou ook nog even onze meningen over de trouwfotografen. Want niet iedereen met een knappe camera is zomaar even een fotograaf!  Lees ons artikel daarover maar eens >>

Leuke adresjes

321Klik Photobooth

321Klik Photobooth

photobooth huren
Photobooths-huren.nl

Photobooths-huren.nl

Keuze uit 250+ photobooths voor jouw bruiloft
Fotobelevenis.nl

Fotobelevenis.nl

maak de gekste foto's met een photobooth
Lelyfoto

Lelyfoto

enterainment op de trouwdag!
BoothDeluxe

BoothDeluxe

onbeperkt lachen met een unieke photobooth
YesBooth

YesBooth

Photobooth voor jullie bruiloft
FotoSnap

FotoSnap

een photobooth is de sfeermaker voor jong en oud
KENO Weddings

KENO Weddings

Bruidsfotografie - Videograaf - Photobooth
Photoboothhuren24

Photoboothhuren24

De voordeligste photobooth van Nederland

Ook interessant

Een knappe camera maakt nog geen goede fotograaf

Een knappe camera maakt nog geen goede fotograaf

De Loveshoot

De Loveshoot

Groepsfoto door de bruidsfotograaf

Groepsfoto door de bruidsfotograaf

De kosten van een bruidsfotograaf

De kosten van een bruidsfotograaf

Veel gestelde vragen over

De accessoires verschillen deels per type photobooth. De standaard accessoires zoals de brilletjes, snorren e.d. op een stokje zitten er vaak standaard bij. Maar er zijn ook accessoires verkrijgbaar in de stijl of het thema van de photobooth. Zoals achtergronddoek, verlichting, kleding, hoeden en petten, etc. Er zijn ook complete all-in pakketten, dus inclusief alle bijpassende accessoires verkrijgbaar.

Dat verschilt per photobooth en per verhuurder. Als het een busje, karretje e.d. is dan is de kans groot dat deze wordt bezorgd en gehaald. Bij alleen een fotopilaar met accessoires kan dat waarschijnlijk wel. Maar dat verschilt dus per photobooth én per verhuurbedrijf.

De kosten van een photobooth verschillen nogal omdat er veel verschillende uitvoeringen zijn. Van een basic fotopaal (kosten circa € 275,00) tot een vintage VW busje als photobooth ingericht. (kosten circa € 900,= tot € 1200,00). Zeer gevarieerd dus. Bekijk ons gehele overzicht op de pagina photobooth-huren.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media