Een knappe camera maakt nog geen goede fotograaf.

Er wordt in ons land weer volop getrouwd en zien we dat de ondernemers zich meer en meer actief gaan profileren naar hun doelgroep... de a.s bruidsparen. De social media zoals Instagram, Pinterest, Facebook, Twitter e.d. worden hier volop voor benut en gelukkig voor ons is men ook weer op zoek naar de betere portals op het internet om hun activiteiten in de trouwbranche te promoten. Wij hebben dus niets te klagen op dit moment.

Jeroen_Fotografie_trouwreportageFoto: JeroenFotografie.nl

Prijskaartje versus kwaliteit

In de afgelopen decennia is het consumentengedrag toch wel sterk veranderd. Het internet speelt hier uiteraard de grootste rol in, doordat consumenten vaak al online gaan oriënteren en kwaliteit en tarieven gaan vergelijken, waardoor het vaste loopje naar de vertrouwde winkel of leverancier niet meer vanzelfsprekend is. Vooral het prijs vergelijken is een vast verschijnsel geworden. Logisch, want op het moment dat we ergens aan denken pakken we ons mobieltje en zien we direct alle producten, bedrijven en prijzen in beeld.  Hierdoor moet een ondernemer zich naast de kwaliteit en service ook nog eens extra op de internetpresentatie én prijsstelling moet toeleggen. Helaas gaan kwaliteit + service niet altijd samen met concurrerende prijzen en tarieven.

De bruidsfotografen

Een branche waar wij zelf dagelijks mee in contact staan en waarop deze ontwikkelingen sterk van toepassing zijn, zijn de fotografen. Vanaf het moment dat een a.s. bruidspaar contact opneemt met een ervaren en vakbekwame trouwfotograaf, tót het moment dat een sublieme trouwreportage met album e.d. wordt afgeleverd, zijn vele uren van vakwerk verstreken. Als de fotograaf al deze uren naar behoren in het eindtarief berekend, zal menig bruidspaar in spé tot hun schrik opmerken dat zij dit niet in hun budget hebben opgenomen.

Sietsanne_Fotografie_8_trouwfotograafFoto: Sietsanne Fotografie

Vakantiekiekjes

Persoonlijk zijn wij (van TrouweninNederland.nl) voorstander van het vrijgeven van branche-eisen m.b.t. diploma's en vestigingsregels, zoals dat al jaren geleden is ingevoerd. Maar helaas heeft dit met zich meegebracht dat veel mensen die beschikken over een knappe digitale camera en veel complimenten hebben gekregen over de gemaakte vakantiekiekjes en de fotoreportage van een kinderfeestje, zich als fotograaf gaan inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Daarna een mooie website laten bouwen en vanaf dat moment dus als professioneel fotograaf door het leven gaan.

Wij roepen dan ook al jaren dat iemand met een KvK inschrijving wel zelfstandig is maar zich eigenlijk nog niet zomaar ondernemer mag noemen. En zo is dus ook niet iedere zelfstandige met een knappe camera en een eigen website automatisch een vakbekwame fotograaf.

Jetske_Wijnhoud_Fotografie_trouwfotografieFoto: Jetske Wijnhoud Fotografie

De klik met de trouwfotograaf!

Lieve aanstaande bruidsparen: Kijk eerst heel goed naar het werk dat de trouwfotograaf van jullie keuze eerder al heeft afgeleverd. Kijk en voel of de stijl van de trouwreportages past bij jullie eigen stijl en verwachtingen. En is er een klik met de trouwfotograaf, die 's ochtends samen met de bruidegom aanbelt bij de bruid op één van de mooiste dagen van jullie leven? Als dat allemaal positief is, kijk dan pas naar het tarief voor de trouwreportage en vergelijk daarna het volledige pakket met andere aanbieders met lagere tarieven.

Wij zullen de laatste die zeggen dat je niet in zee moet gaan met een goedkope fotograaf, maar laat de kosten niet het zwaarste onderdeel zijn bij jullie beslissing. Zelf weet je het beste hoe de kosten binnen jullie budget een rol spelen en hoe zwaar dit meeweegt binnen jullie keuze voor de trouwfotograaf, met wie jullie de trouwdag grotendeels samen gaan doorbrengen.

Namens het team van TrouweninOverijssel.nl wensen wij jullie alvast veel plezier en wijsheid bij de voorbereiding op de trouwdag en voor later een behouden vaart in het huwelijksbootje.
 

Bekijk ook de pagina Kies het trouwvervoer dat bij jullie past...

Leuke adresjes

Jetske Wijnhoud Fotografie

Jetske Wijnhoud Fotografie

enthousiaste, gezellige trouwfotograaf
Sietsanne Fotografie

Sietsanne Fotografie

Let’s make some magic memories!
Gupje

Gupje

elke trouwkaart wordt gratis op maat gemaakt
Rides4Fun

Rides4Fun

trouwen in een amerikaanse politieauto
Jan Vos Trouwvervoer

Jan Vos Trouwvervoer

klassieke volvo kattenrug
Kyra’s focus fotografie

Kyra’s focus fotografie

Betrokken, spontane en creatieve bruidsfotograaf
JeroenFotografie.nl

JeroenFotografie.nl

bruidsfotograaf met passie

Ook interessant

De kosten van een bruidsfotograaf

De kosten van een bruidsfotograaf

De Loveshoot

De Loveshoot
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media