Groepsfoto door de bruidsfotograaf

De groepsfoto's tijdens de bruiloft zijn weer helemaal in!

Helemaal modern!

De groepsfoto tijdens de bruiloft heeft jaren lang een stoffig imago gehad. Eerst alle gasten netjes in de rij, daarna alleen de familie, vrienden, buren,... noem maar op. En het bruidspaar op iedere foto uiteraard met het gezicht in de lachstand. Vaak werd de groepsfoto op de trouwdag de laatste jaren dan ook door de bruidsfotograaf overgeslagen. Want dit kon je de gasten toch niet aandoen. Iedereen naar buiten terwijl het bedienend personeel binnen achter bleef, wachtend om de gasten weer in contact te brengen met de drankjes en heerlijke hapjes!

Maar gelukkig hebben de huidige professionele bruidsfotografen die goed met de nieuwe tijd zijn meegegaan, het imago van de groepsfoto weer opgepoetst. Let wel goed op bij de keuze van de trouwfotograaf, want een knappe camera maakt nog geen goede fotograaf!

Truttig

Bruidsfotograaf Brigitte Hielkema van Bibi Fotografie schrijft in haar eigen Blog ook over de terugkeer van de groepsfoto's:  "Vaak kijken bruidsparen mij een beetje vreemd aan als ik ze vraag wanneer er een momentje is om mooie groepsfoto’s te maken….” Groepsfoto’s?? Bleehhh zo truttig..”, hoor ik dan vaak zeggen. Maar dat is niet hoe ik de groepsfoto’s maak. Natuurlijk moeten de gasten ook bij mij op een rijtje staan ( de vriendinnen van de bruid, bruidspaar met ouders, bruidspaar met opa en oma etc..) maar uiteindelijke kies ik toch vaak de ongedwongen en jolige foto’s uit, die ik tussendoor schiet als niemand op de fotograaf let en iedereen dus lekker zichzelf is. Dat zijn die unieke momenten voor de mooiste groepsfoto’s. 

Wil je het toch van te voren enigszins regisseren, dan kun je kiezen voor een afwijkende locatie of vreemde setting. En bovenal adviseer ik mijn bruidsparen meestal eerst om mij een foto te laten maken van alle daggasten samen en alle andere combinaties later gewoon lekker tussendoor te doen. Ongedwongen en vooral niet te veel groepsfoto’s achter elkaar! En mocht je vooraf ook nog kiezen voor een pré-weddingshoot of loveshoot, dan kun je alvast wennen aan de fotograaf en de camera.

Hot

Je hoort het... de groepsfoto op het bruiloftsfeest is weer helemaal hot! Dus als je binnenkort informeert naar de mogelijkheden en de kosten van een bruidsfotograaf, bespreek dan ook even het maken van enkele vrolijke groepsfoto's van het bruidspaar met de bruiloftsgasten! 

Leuke adresjes

Absolut Fotografie

Absolut Fotografie

puur fotograferen, zonder te regisseren
Kyra’s focus fotografie

Kyra’s focus fotografie

Betrokken, spontane en creatieve bruidsfotograaf
Schonewille Fotografie

Schonewille Fotografie

bruidsfotograaf
Jasper White

Jasper White

unieke trouwfoto's met een flinke scheut romantiek!
Jetske Wijnhoud Fotografie

Jetske Wijnhoud Fotografie

enthousiaste, gezellige trouwfotograaf
Jil's Weddings & Events

Jil's Weddings & Events

weddingplanner en ceremoniemeester
De Galazaak Nijverdal

De Galazaak Nijverdal

uniek aanbod jurken
JeroenFotografie.nl

JeroenFotografie.nl

bruidsfotograaf met passie
Sietsanne Fotografie

Sietsanne Fotografie

Let’s make some magic memories!

Ook interessant

Het vastleggen van je bruiloft met een drone

Het vastleggen van je bruiloft met een drone

Een knappe camera maakt nog geen goede fotograaf

Een knappe camera maakt nog geen goede fotograaf
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media