De Loveshoot

Tijdens de voorbereiding op jullie huwelijk kom je als het goed is regelmatig het fenomeen “Loveshoot” tegen. Maar wat is het eigenlijk en wat kost het? 
De Loveshoot is een leuke manier om jullie verloving of liefde te vieren. De fotoreportage zal gemaakt worden door jullie eigen bruidsfotograaf. Zo kunnen jullie alvast een beetje wennen aan de camera en een klik opbouwen met de fotograaf. 

Pre-weddingshoot

De Loveshoot wordt ook wel de pre-weddingshoot genoemd. De naam zegt het al… de shoot vindt dus plaats voor de trouwdag. Het hangt van verschillende factoren af wanneer deze shoot precies plaatsvindt, maar meestal is het een aantal weken voor de trouwdag. Hieronder lichten we toe wat je verder moet weten over deze extra fotoreportage.

Is er een klik met de fotograaf?

Allereerst gaat het dus om het wennen aan de camera en hoe je ongedwongen kunt poseren op de trouwreportage en de groepsfoto's tijdens de trouwdag. Want als je tijdens de trouwdag nog moet wennen, dan is het eigenlijk te laat want dat komt terug in de bruidsreportage, dat zou toch zonde zijn? Ook kom je er op deze manier achter of er een klik is met de fotograaf. Dit is erg belangrijk, want de bruidsfotograaf zal een deel van de dag of zelfs de hele dag aanwezig zijn en dat moet natuurlijk wel goed voelen. En omdat een Loveshoot ook nog een extra kostenpost in jullie budget voor de trouwdag is, moet je hier goed mee omgaan. Deze fotoreportage kun je namelijk nog voor meer nuttige zaken gebruiken.

Verlovingsshoot

Willen jullie eerst gaan verloven voordat je gaat trouwen? Dan kun je de Loveshoot hier mooi mee combineren. Niet iedereen kan zeggen dat zij naast de trouwreportage ook nog eens een verlovingsshoot hebben. Dit betekend wel dat je al vroeg op zoek moet naar een echte trouwfotograaf, want de fotograaf die de verlovingshoot ofwel de loveshoot gaat vastleggen, zal ook de fotograaf voor jullie trouwdag zijn.

1

De Loveshoot kan voor vele dingen gebruikt worden

Gaan jullie niet verloven? Dan is de loveshoot een hele mooie fotoreportage die jullie voor het laatst als ongehuwden laten vastleggen. Omdat de pre-weddingshoot in jullie eigen kleding gemaakt wordt, kun je de foto’s daarna nog voor vele andere dingen gebruiken. Bijvoorbeeld als profielfoto voor de verschillende Social Media. De foto’s van een loveshoot worden ook vaak gebruikt voor op de trouwkaart of bedankjes.

Huwelijkskaarten

Tegenwoordig maken de meeste aanstaande bruidsparen de trouwkaarten online. Bij online huwelijkskaarten kun je de tekst van de uitnodiging en alle gegevens zelf samenstellen, ook kun je je eigen foto’s toevoegen. Mocht je hiervoor kiezen, dan kun je er tijdens de loveshoot al rekening mee houden. Mocht je kiezen voor een speciaal gedicht op de trouwkaart, dan kun je tijdens de loveshoot misschien wel een foto laten maken die aansluit op de inhoud van het gedicht.

Bedankjes

Willen jullie de gasten na de bruiloft een leuk bedankje meegeven? Dan is het misschien een idee om hier een bedankkaartje aan toe te voegen met een foto van jullie samen die tijdens de Loveshoot is gemaakt. De Loveshoot of Pre-weddingshoot is dan misschien wel een extra kostenpost, maar op deze manier kun je er wel vele voordelen uithalen die de kosten ruimschoots goed maken. 

Leuke adresjes

Jil's Weddings & Events

Jil's Weddings & Events

weddingplanner en ceremoniemeester
BoothDeluxe

BoothDeluxe

onbeperkt lachen met een unieke photobooth

Ook interessant

De kosten van een bruidsfotograaf

De kosten van een bruidsfotograaf

Een knappe camera maakt nog geen goede fotograaf

Een knappe camera maakt nog geen goede fotograaf
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media