De kosten van een bruidsfotograaf

De trouwdatum is gepland, de trouwlocatie is besproken en ondertussen is het moment gekomen dat je op zoek bent naar een goede bruidsfotograaf. Je zult zien dat dit geen kwestie is van alleen websites bekijken en zo ontdekken wie een dure of juist een goedkope trouwfotograaf is. Want de trouwdag gaat behoren tot 1 van de mooiste dagen van je leven. Hoe mooi is het dan dat je hier nog jaren lang, met een brede glimlach en een warm gevoel op terug kunt kijken? En mocht jullie huwelijk gezegend worden met de komst van kinderen, dan zullen ook zij graag willen zien hoe papa en mama "lang geleden" gingen trouwen. Kijk dus eerst op website van de fotograaf of de trouwreportages passen bij de stijl die jullie aanspreekt. Kijk daarna naar de prijzen van de reportage en trouwfoto's. Zo krijg je een goed beeld van de kosten die jullie ongeveer in het totale budget van de trouwdag moeten opnemen.

Afijn: De moraal van dit verhaal is dat je niet alleen naar de kosten van de fotograaf moet kijken, maar vooral ook naar de kwaliteit. Wil je meer weten over het vinden van jullie trouwfotograaf, lees dan ons artikel: Eerste hulp bij de zoektocht naar jullie trouwfotograaf.

De tarieven van de bruidsfotografen

We hebben de tarieven en kosten van de fotografen bekeken die zijn aangesloten bij TrouweninOverijssel.nl en TrouweninNederland.nl.

  • Bij een trouwreportage van 6 uren beginnen de tarieven gemiddeld vanaf circa € 850,00 en dan verder oplopend, afhankelijk van het pakket, werkwijze, kwaliteit e.d.
  • Er zijn ook fotografen die met 2 fotografen de trouwreportage verzorgen. Uiteraard ligt het tarief dan richting dan meer richting het laatstgenoemde tarief.
  • De kosten voor extra uren zijn gemiddeld tussen de € 100,00 en € 150,00 per uur.
  • Globaal: Basistarief vanaf € 650,00 (4 uren in de regio) tot circa € 2300,00 voor een complete reportage inclusief nabewerking en een prachtig trouwalbum.

De kosten van het kennismakingsgesprek en de nabewerking van de trouwfoto's zijn vaak wel bij het tarief van de trouwreportage inbegrepen. De prijzen van het trouwalbum is vaak alleen bij een compleet trouwarrangement inbegrepen. Nabestellingen van de trouwfoto's worden altijd apart berekend.

Prijs/kwaliteitsverhouding

Alle genoemde informatie, tarieven en kosten zijn een indicatie op basis van de bij ons aangesloten bruidsfotografen. Uiteraard zijn er fotografen zie voor lagere prijzen werken, maar let hierbij goed op of het werk van deze trouwfotografen wel past bij de stijl en kwaliteit die jullie wensen als je straks gaat trouwen. Ook komen hogere tarieven voor de trouwreportages wel voor. Vaak zit het hier met de kwaliteit wel goed, maar moet je wel even kijken of het tarief past in het budget van jullie trouwdag en of de stijl van de fotograaf jullie wel aanspreekt.

En als we het dan toch over fotografen hebben,  lees dan ook ons artikel over de groepsfoto's tijdens de bruiloft.

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

als beste getest!
Goudsmederij Yelkencian

Goudsmederij Yelkencian

trouwringen

Ook interessant

De Loveshoot

De Loveshoot

Een knappe camera maakt nog geen goede fotograaf

Een knappe camera maakt nog geen goede fotograaf
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media