13 Last minute onderdelen voor de trouwdag

Details die je niet mag vergeten!

Je hebt alles voor jullie trouwdag goed voorbereid, berekend en gepland. Maar dit betekent niet dat je nu helemaal klaar bent voor jullie grote dag. Er zijn altijd wel een aantal details die je op het laatste moment nog moet doorlopen voor je straks dan eindelijk onbezorgd kunt trouwen. Vaak worden een aantal minder leuke dingen over het hoofd gezien. Maar ook die horen er bij, want zo voorkom je veel stress op de huwelijksdag zelf. Wij hebben 13 lastminute “things to do” voor je op een rijtje gezet. Waarom 13? Gewoon... daar kwamen we op uit.

alles_regelen_trouwdag

De bruiloftsmuziek

Maak samen een lijstje met jullie favoriete muziek nummers voor de ceremonie, diner en de feestavond. Maar maak ook een lijstje met nummers die je beslist niet wilt horen op jullie trouwdag, die misschien herinneringen oproepen die je op de grote dag niet aan wilt, of gewoon omdat je niet van een bepaalde muziekstijl houd. Geef deze lijst aan de DJ/band zodat ze een goed inzicht hebben van welke muziek jullie wel en niet leuk vinden. Oh ja, de openingsdans... Vergeet die niet!

Ceremoniemeester

Vraag 1 persoon aan als ceremoniemeester voor de trouwdag zelf die voor jullie alle vragen beantwoord van gasten en leveranciers. Die alles tot in de puntjes regelt die dag, zodat jullie zelf lekker kunnen genieten en niet in de stress hoeven te schieten. Je kunt natuurlijk ook een weddingplanner inhuren. Da's nog beter!

ceremoniemeester_weddingplanner

Laatste pasafspraak bij de bruidsmodewinkel

Plan een afspraak vlak voor de trouwdag om je trouwjurk nog te passen. Laat er wel voldoende tijd tussen zodat de trouwjurk, mocht dat nodig zijn, nog vermaakt kan worden. Dit kun je het beste afstemmen met de bruidsmodewinkel voordat je de trouwjurk al definitief hebt gekocht.   

De huwelijksceremonie

Neem de teksten voor de huwelijksceremonie goed met elkaar door, misschien hebben jullie zelf ook tekst geschreven voor de gelofte. Zo zorg je ervoor dat alles van een leien dakje loopt. Bespreek ook goed met de trouwambtenaar welke persoonlijke zaken je het liever wel of niet in de ceremonie wilt horen.

Levertijden

Bespreek goed met alle leveranciers, zoals de bloemist met de bloemen, de patissier met de bruidstaart etc op welke tijden alles bezorgd moet worden. Je wilt niet dat de bruidstaart te laat wordt bezorgd etc. Dus maak duidelijke afspraken.

bruidstaart

Ontharing

Hier zul je niet zo snel aan denken, maar hou rekening met de dag wanneer je met ontharen begint. Doe dit enkele dagen voor de bruiloft, je moet er toch niet aan denken dat op je trouwdag een rode huid of jeuk hebt!

Afspraken visagist en bruidsfotograaf

Maak afspraken met de visagist/kapper wanneer ze de bruidsmake-up en je bruidskapsel kunnen verzorgen, stem dit ook af met de bruidsfotograaf die deze dag zal vastleggen. Heel belangrijk is dat je met de fotograaf goed afspreekt op welk tijdstip hij/zij begint met fotograferen. Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk laten vastleggen.

Back-up plan bij slecht weer

Als jullie buiten gaan trouwen, hou er dan rekening mee dat we wel in een kikkerlandje wonen en dat het weer zo om kan slaan. Zorg dus voor een back-up bij regen op jullie trouwdag! Veel buiten locaties hebben ook een binnen locatie, zorg ervoor en maak afspraken, dat je daarop terug kan vallen bij slecht weer. Of zorg ervoor dat er een mooie partytent beschikbaar is op de trouwdag als het slecht weer wordt.

bruidspaar-gasten-regen-trouwdag

Cadeaus en enveloppen

Uiteraard zullen jullie veel cadeaus en/of enveloppen met geld ontvangen van de familie en gasten. Geef een familielid de verantwoordelijkheid alles te verzamelen en als het mogelijk is dit naar jullie huis te brengen, zodat er niets vergeten kan worden.

Diner en catering

Maak een afspraak met de cateraar of de locatie om goed door te nemen hoeveel gasten er komen. Doe dit een paar dagen voor de huwelijksdag, zodat jullie exact weten hoeveel gasten er komen. Hiermee voorkom je dat je teveel eten besteld en dus veel weg moet gooien en het bespaart ook weer kosten.

Dagschema

Maak een duidelijke dagschema voor je zelf, maar ook voor de ceremoniemeester dan weet diegene ook  waar die aan toe is.

Manicure

Je handen worden veel gefotografeerd, dus zorg er voor dat je handen/nagels er mooi en goed verzorgd uit zien. Laat ze lakken in een kleur die bij het geheel past. Laat dit door een specialist doen, zodat je handen er prachtig uit zien.

bruidsnagels

Leuke adresjes

Jan Vos Trouwvervoer

Jan Vos Trouwvervoer

klassieke volvo kattenrug
Rides4Fun

Rides4Fun

trouwen in een amerikaanse politieauto
Jil's Weddings & Events

Jil's Weddings & Events

weddingplanner en ceremoniemeester
Jetske Wijnhoud Fotografie

Jetske Wijnhoud Fotografie

enthousiaste, gezellige trouwfotograaf
Your Wedding show

Your Wedding show

bruiloft-muziek

Ook interessant

De trouwlocatie kiezen

De trouwlocatie kiezen

Bruidsbeurzen

Bruidsbeurzen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media