Regen tijdens jullie trouwdag

Je kunt alles voor je trouwdag perfect regelen, maar er is 1 onderdeel dat zich echt niet laat plannen... En dat is het weer! En uitgerekend het weer is bepalend voor de hele belevenis van de trouwdag en ook voor de bruidsreportage en de trouwfilm achteraf. En zeker als jullie van plan waren op buiten te trouwen.

Regen? Bekijk het positief

We kunnen het weer dus niet plannen en dus niet bepalen, maar we kunnen ons er wel goed op voorbereiden, zodat het geen negatieve invloed op de trouwdag zal hebben . Als je er op de juiste wijze mee om gaat, dan kan het zelfs voor leuke momenten en unieke foto's zorgen. En als je de wind en regen op jullie trouwdag hebt ingecalculeerd, dan zal je later op de trouwreportage en trouwfilm zien dat het ook niet ten koste van jullie stemming en de lachende gezichten van de gasten is gegaan. Zorg er dus voor dat slecht weer op de trouwdag zoveel mogelijk wordt omgezet naar een positief element.

Trouwlocatie

Mocht je kiezen voor een bestaande trouwlocatie, dan hebben zij hier wellicht ook wel back-up plannen voor slecht weer. Informeer hier in een vroeg stadium naar, bijvoorbeeld in het eerste gesprek, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. En je mag er vanuit gaan dat de locatiehouders hier ook wel ervaring mee hebben, dus wellicht dat zij jullie ook nog van praktische tips kunnen voorzien.

Vrije trouwlocatie

Vieren jullie de huwelijksceremonie of trouwfeest op een eigen locatie dan moet je dus zelf een tweede opstellen voor diverse weersgevoelige onderdelen. 
Naast de trouw- en feestlocatie moet je zelf denken aan het moment dat jullie vanuit huis (met trouwparaplu), in de trouwauto stappen om naar de eerste locatie te rijden.  Heb je gerekend op een ceremonie in de buitenlucht, dan zal een partytent of ad hoc uitwijkmogelijkheid naar binnen hiervoor een oplossing kunnen zijn.

Poetsen

Denk eventueel ook aan poetsdoeken voor jullie schoenen. En ook een schone oplossing voor de trouwauto als je plannen hebt om deze bij de reportage te betrekken, of juist niet oppoetsen omdat je zojuist de omstandigheden van de trouwdag goed weergeeft.

Trouwreportage in de regen

Overleg ook met jullie bruidsfotograaf  hoe deze omgaat met een trouwreportage in de regen. Uiteraard kun je de reportage verplaatsen naar een overdekte- of binnenlocatie. Maar misschien gaat jullie trouwfotograaf de trouwerij vastleggen met een drone. Dan zou het fijn zijn als het weer een beetje mee zit zodat jullie buiten kunnen trouwen. Maar een korte en vrolijke shoot in de regen is wel een hele leuke toevoeging aan de weergave van de trouwfoto’s en de trouwfilm. Het heeft iets unieks die afbeeldingen in de regen! Vraag de bruidsfotograaf ook naar zijn of haar ervaringen met een trouwdag bij slecht weer. Hier zullen ongetwijfeld nog enkele bruikbare tips uitkomen.

Mocht je voor een bijzondere trouwauto hebben gekozen, die ook deel gaat uitmaken van de trouwreportage, dan zou je vooraf aan de verhuurder kunnen vragen of er een mogelijkheid is om de trouwauto schoon op de foto te kunnen krijgen,… Als je dat zelf wilt uiteraard, want de sporen die het slechte weer tijdens het rijden op de auto achterlaat, passen ook wel weer binnen het gehele plaatje van de trouwdag. Je kunt dus eigenlijk ook juist gebruik maken van het effect van het weer op jullie trouwdag

Enkele last-minute tools die onmisbaar zijn als er regen voorspeld wordt op jullie trouwdatum.

  • Mogelijkheid voor een feesttent of partytent met de nodige toebehoren en overdekte plek voor de muziek en catering. 
  • Leuke hippe rubberlaarzen (leuk voor de foto’s in de regen)
  • Regenjassen, capes, e.d.
  • Paraplus 
  • (hiervoor zijn mooie trouwparaplu’s beschikbaar zoals hartenparaplu’s, duo-paraplu, betaalbare transparante paraplu’s voor jullie gasten, etc...)
  • Waterbestendige buitendecoratie
  • Poetsdoeken voor schone schoenen e.d.
  • (Waterproof) Make-up, fohn, e.d.
  • Reservekleding

Meer interessante info voor jullie trouwdag? 
Bekijk op TrouweninNederland.nl het interessante artikel: 4 tips vor het besparen van je geld voor de bruiloft!

Leuke adresjes

Trouwambtenaar Jan Wiersma

Trouwambtenaar Jan Wiersma

Persoonlijke huwelijksvoltrekking
CreAlied

CreAlied

unieke bedankjes, speciaal op maat gemaakt
Trouwambtenaar Marleen Bode

Trouwambtenaar Marleen Bode

persoonlijke ceremonie
de Kottencake

de Kottencake

bake your memories even sweeter
Villa Kalkoven

Villa Kalkoven

binnen én buiten trouwen
Your Wedding show

Your Wedding show

bruiloft-muziek
Trouwambtenaar Karin

Trouwambtenaar Karin

kletsen zit in mijn DNA
Romantische Trouwauto

Romantische Trouwauto

trouwvervoer
Onder Ons

Onder Ons

Trouwen en feesten in een sfeervolle ambiance
BoothDeluxe

BoothDeluxe

onbeperkt lachen met een unieke photobooth
Stijlfie Weddings

Stijlfie Weddings

weddingplanner en ceremoniemeester
Witte Duiven Verhuur Olthof

Witte Duiven Verhuur Olthof

bruidsduiven
Rides4Fun

Rides4Fun

trouwen in een amerikaanse politieauto

Ook interessant

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een knappe camera maakt nog geen goede fotograaf

Een knappe camera maakt nog geen goede fotograaf

Trouwkaarten: Wat moet je weten?

Trouwkaarten: Wat moet je weten?

Hoe kies je de perfecte trouwkaart?

Hoe kies je de perfecte trouwkaart?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media