Trouwkaarten: Wat moet je weten?

De echte huwelijkse kriebels zul je krijgen als de voorbereiding op de trouwdag is begonnen. Het uitzoeken van de trouwkaarten is daarbij een belangrijk onderdeel. De uitnodiging voor het huwelijk of bruiloft is tenslotte het eerste wat de gasten te zien krijgen van jullie grote dag.

Je kunt een kant en klaar ontwerp voor de uitnodigingen kiezen waar je alleen nog maar afbeeldingen, tekst en gegevens hoeft toe te voegen, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een eigen ontwerp. Hierbij kun je gebruik maken van eigen foto’s, verschillende lettertypes en mooie teksten of gedichten. Het is aan te raden om uiterlijk 3 maanden voor je bruiloft de trouwkaarten uit te zoeken of maken en te bestellen. Dan heb je nog tijd om een proefdruk van de uitnodiging aan te vragen en eventueel kun je je trouwkaart dan nog aanpassen.

online-trouwkaarten

Trouwkaart van Cotton Bird

Wat moet er vermeld worden op de trouwkaart?

Welke informatie moet er op een trouwkaart komen? En hoe gaat de kaart eruit zien? Het is belangrijk dat de inhoud in ieder geval duidelijk is zodat er geen vragen meer worden gesteld. Niks moet, maar er zijn een aantal onderdelen die officieel op een trouwkaart horen te staan. Bekijk hiervoor de voorbeeldteksten.  

Gastenlijst

Voordat jullie de uitnodigingen voor de bruiloft versturen moet er eerst goed nagedacht worden over de gastenlijst. Het moet duidelijk zijn welke gasten bij welk onderdeel van de dag aanwezig zullen zijn. Het kan zijn dat er gasten zijn die alleen op de receptie of juist de avond bruiloft mogen komen of gasten met wie jullie graag de hele trouwdag samen willen vieren. Je kunt ervoor kiezen om deze mensen een aparte trouwkaart te sturen. Ook kun je een algemene kaart maken met alle begin en eind tijden. De genodigden die een dagdeel mogen blijven krijgen dan een briefje op welk deel ze zijn uitgenodigd. Maar onze voorkeur gaat hierbij toch wel uit naar de aparte uitnodigingen.

Namen van het bruidspaar

Uiteraard worden jullie eigen namen vermeld op de trouwkaart. Het is tenslotte belangrijk dat de gasten weten wie er gaan trouwen. Vroeger werden ook de ouders van het bruidspaar vermeld op de trouwuitnodiging omdat zij de trouwdag betaalden, tegenwoordig wordt dit niet meer gedaan. 

trouwkaart-online

De online trouwkaarten van Kaartje2go

Trouwdatum

Het is belangrijk dat de datum van het huwelijk met jaartal op de trouwkaart staat. Ook vermeld je de trouwlocatie en tijd van de ceremonie. Vindt er ook een ceremonie in de kerk plaats? Vergeet dan niet om dit adres ook op de kaart te vermelden.

Routebeschrijving

Je wil natuurlijk niet dat je bruiloftsgasten te laat komen. Om dit te voorkomen wordt er vaak een kaartje bijgevoegd met een routebeschrijving naar de trouw- en feestlocatie. 

R.S.V.P.

R.S.V.P. staat voor Répondez s'il vous plaît. Hiermee vraag je op een chique manier of je gasten willen laten weten of ze komen of niet.

Optie

Cadeautips en dresscode kun je op de trouwkaart zetten, maar dat is niet verplicht. Willen jullie liever geld dan een cadeau? Dan kun je het welbekende envelopje laten drukken op de trouwkaart met vermelding ‘Kadotip’. 

trouwkaarten-trouwpostnl

Een selectie trouwkaarten van Trouwpost.nl

Thema kaarten

Huwelijkskaarten met een thema zijn helemaal van deze tijd! Zo kunnen je gasten alvast in de stemming en sfeer van je bruiloft komen. Hieronder vind je een aantal thema’s die ons het meest aanspreken. 

Retro & vintage

Wat tegenwoordig helemaal hip & hot is zijn de retro & vintage trouwkaarten. Met deze kaart ga je even helemaal terug in de tijd. Retro & vintage kaarten zijn te herkennen aan de zachte maar toch opvallende kleuren, bijzondere structuren en motieven, houtstructuren, barokmotieven en kaartjes met kant. 

Klassiek

Een klassieke trouwuitnodiging past bij iedere bruiloft. Deze kaart heeft een luxe uitstraling. Klassieke trouwkaarten zijn te herkennen aan zachte klassieke kleuren, kantrandjes, romantische roosjes, kaarten met strikjes en kaarten in barokstijl.

trouwuitnodiging

Trouwkaarten van Leintjes.nl

Hip & trendy

Jullie bruiloft aankondigen met een hippe trouwkaart? Hippe & trendy trouwkaarten zijn te herkennen aan de strakke lijnen en strepen, de kaarten hebben opvallende motieven, felle kleuren en je hebt keuze uit hippe lettertypes. Tevens kun je kiezen uit kaarten met kant, leuke labels, krijtdesign, steigerhout, geinige boompjes, vogels, hartjes en pijlen. 

Romantisch

Verras je gasten met een romantische trouwkaart. Voor een romantische trouwkaart gebruik je sierlijke letters en zachte pasteltinten. Hartjes, vlinders en bloemen zijn natuurlijk ook heel romantisch!

Kraft & karton

Wil je een trouwkaart met een kraft of karton print? De kraft en karton trouwkaarten zijn een mix van eenvoudige tot drukke ontwerpen gecombineerd met prachtige kartonnen achtergronden. Deze uitnodigingen hebben een origineel design, zijn vrolijk, mooi en vooral heel anders dan andere trouwkaarten.

save-the-date

Save the date kaart van Fuif.nl

Save the date kaarten

Save the date, dat betekend dus letterlijk ‘bewaar de datum’. Met een save the date kaart breng je de gasten op de hoogte van de datum wanneer je gaat trouwen. Omdat veel mensen een drukke agenda hebben is het verstandig op deze save the date kaartjes circa 4 maanden tot een jaar voor de bruiloft te versturen. Zo kunnen je gasten deze datum vrij houden in de agenda. 

Hoe ziet een save the date kaart eruit?

Er is geen vaste stijl voor een save the date kaart. Maar je kunt met deze kaart wel alvast je gasten in de stemming en sfeer laten komen van jouw bruiloft. Kies dus een kaart die goed bij jullie én jullie trouwdag past. In de kaart vermeld je geen programma van de trouwdag. Mochten jullie in het buitenland gaan trouwen dan vermeld je de trouwlocatie, anders niet. Wat wel vermeld moet worden is de trouwdatum en vanaf hoe laat je gasten welkom zijn. Ook vermeld je jullie voor en achternaam en eventueel jullie adres. Misschien willen genodigden jullie wel een kaartje terug sturen met felicitaties. Genodigden die alleen op het avondfeest of receptie worden uitgenodigd, hoef je geen save the date kaart te sturen, zij hoeven immers niet een hele dag vrij te houden. Maar ook hiervoor geldt: niks moet, alles mag, dus als je ook de avondgasten een "datesaver" wilt sturen, dan moet je dat gewoon doen.

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

als beste getest!
Pretty Orange

Pretty Orange

trouwkaarten maken met plezier
CreAlied

CreAlied

trouwkaarten

Ook interessant

Hoe kies je de perfecte trouwkaart?

Hoe kies je de perfecte trouwkaart?

Jouw trouwkaart origineel versturen

Jouw trouwkaart origineel versturen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media