Jouw trouwkaart origineel versturen

Jullie gaan trouwen! Natuurlijk wil je deze dag tot in de puntjes geregeld hebben. In dit blog lees je alles over het benodigde drukwerk voor je bruiloft. Iets waar je misschien niet meteen aan denkt, maar wel heel belangrijk is. Met het drukwerk bepaal je namelijk voor een groot deel de stijl en sfeer voor die dag. Je laat een soort sneak preview zien aan je gasten. Maar er is meer dan alleen de trouwkaart. Denk ook aan Save the date kaarten, RSVP kaartjes, menukaarten, tafelkaartjes en bedankkaartjes. En hoe kun je jouw trouwkaart origineel versturen? Want ook met de enveloppen kun je van alles doen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees gauw verder...

Save the date kaarten

'Save the date' betekent letterlijk 'bewaar de datum'. Met een Save the date kaart kondig je je trouwdatum aan. Een Save the date kaart is niet verplicht, maar wel super handig! Een Save the date kaart verstuur je ongeveer een half jaar voor het huwelijk. Met een Save the date kaart weet je in ieder geval zeker dat iedereen erbij kan zijn op jullie trouwdag. Op de kaart vermeld je de trouwdatum en jullie namen. Wanneer de locatie bekend is, kun je deze ook vermelden op de kaart. Ook geef je aan dat de officiële uitnodiging nog volgt.

Trouwkaarten

Van al het benodigde drukwerk zijn de trouwkaarten het belangrijkst. De trouwkaart is namelijk het eerste wat je gasten gaan zien van de bruiloft. Hebben jullie voor een bepaald thema gekozen? Laat dit dan terug komen in jullie trouwkaart. Er zijn gasten die je er niet de hele dag bij wil hebben, hoe lullig dit ook klinkt. Maar vermeld dit wel duidelijk op de kaart om verwarring te voorkomen. Het handigst is om twee verschillende trouwuitnodigingen te maken. Mocht je ook een receptie houden, dan kun je eventueel nog een derde kaart maken.

Bedrukte enveloppen

Moeten jullie veel uitnodigingen versturen, maar hebben jullie geen tijd om de enveloppen allemaal persoonlijk met de hand te schrijven? Laat dan je enveloppen bedrukken. Tegenwoordig kun je kiezen uit de mooiste lettertypes en kalligrafie en het ziet er bovendien netjes uit!

RSVP kaartjes

RSVP betekent 'repondez s'il vous plaît, oftewel of je alsjeblieft op de uitnodiging zou willen reageren. Op dit kaartje vermeld je de uiterste datum waarop ze kunnen reageren. Wel belangrijk om daaraan toe te voegen hoe ze kunnen reageren. Een voorbeeld kan zijn via telefoon, kaartje of e-mail. R.S.V.P. wordt meestal verwerkt in de trouwkaart, maar je kunt er ook een los kaartje bij doen. Je gasten kunnen het kaartje invullen en retour sturen. 

Tafelkaartjes

Wil je je gasten een vaste plek geven tijdens het huwelijksdiner? Laat dan de namen van je gasten op de kaartjes bedrukken. Met een tafelkaartje geef je aan waar je gasten mogen gaan zitten. De kaartjes zet je naast het bord of glas voor de finishing touch van je perfect gedecoreerde tafel. Voor elk thema zijn er tafelkaartjes te vinden, zoals vintage, krijgbord of pastel. Tafelkaartjes kun je perfect laten matchen bij het andere drukwerk van je bruiloft.

Menukaarten

Hebben jullie het menu al samengesteld voor de grote dag? Het huwelijksdiner is een feestelijk onderdeel van de dag. Een stijlvol gedekte tafel met prachtige menukaarten maakt het af. Kies voor menukaarten die perfect matchen met de rest van het drukwerk. 

Bedankkaartjes

Wil je je gasten bedanken voor hun aanwezigheid op jullie mooiste dag? Dan kun je ze natuurlijk iets lekkers geven, maar wat dacht je van een leuk bedankkaartje helemaal in de stijl van jouw bruiloft? De bedankkaartjes worden binnen een maand na de huwelijksreis verstuurd. Maar je kunt op de dag zelf ook een leuk cadeautje geven en daaraan een kaartje koppelen. Het is maar net wat jullie willen. 

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

als beste getest!
Trouwkaarten.nl

Trouwkaarten.nl

de goedkoopste trouwkaarten van Nederland
Wedding Designs

Wedding Designs

bijzondere uitnodigingen voor jullie mooiste dag
Studio Koekepeer

Studio Koekepeer

mooie, originele trouwkaarten voor jullie mooiste dag
Koningkaart

Koningkaart

exclusieve trouwkaarten, alleen bij ons te bestellen
Made for Moments

Made for Moments

zelf de mooiste trouwkaarten maken
Leintjes.nl

Leintjes.nl

stijlvolle en eigentijdse trouwkaarten
Pretty Orange

Pretty Orange

trouwkaarten maken met plezier
Gupje

Gupje

elke trouwkaart wordt gratis op maat gemaakt
Stijlvolle Trouwkaarten

Stijlvolle Trouwkaarten

unieke trouwkaarten waar je blij van wordt
Cotton Bird

Cotton Bird

een schitterende collectie trouwkaarten
MyCards.nl

MyCards.nl

maak hier je mooiste trouwkaart

Ook interessant

Hoe kies je de perfecte trouwkaart?

Hoe kies je de perfecte trouwkaart?

Trouwkaarten: Wat moet je weten?

Trouwkaarten: Wat moet je weten?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media