Hoe kies je de perfecte trouwkaart?

Er zijn veel verschillende trouwkaarten waar je uit kunt kiezen. Je zult vast wel denken… Wat een klus! Om de keuze te vergemakkelijken, bedenk je eerst wat voor sfeer je tijdens de bruiloft wilt uitstralen. Hebben jullie een bepaald thema? Of zie je bepaalde kleuren terug op de bruiloft? Verwerk dit dan in de uitnodiging. Zo krijgen je gasten alvast een idee van hoe jullie bruiloft eruit komt te zien. In dit blog hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

Wanneer bestel je de trouwkaarten?

Ongeveer vier maanden voor het huwelijk zoek je de trouwkaart uit, zo heb je nog voldoende tijd om proefdrukken te ontvangen en de uitnodiging aan te passen waar nodig. Het is ook mogelijk om je eigen trouwkaart te ontwerpen, zo ben je in ieder geval verzekerd van een unieke en persoonlijke uitnodiging. Bedenk goed wat je in de kaart wilt vermelden. Uiterlijk drie maanden voor de trouwdag bestel je de uitnodigingen. Zo kun je ze nog op je gemak adresseren en verzenden. Een tip: bestel wat extra kaarten voor noodgevallen. Bestel ook alvast de menukaarten en naamkaartjes, zo heb je alles in dezelfde stijl. Wij raden aan om de kaarten 6-8 weken voor de bruiloft op de post te doen. 

Save the date kaart

Als je er zeker van wilt zijn dat alle gasten op jullie huwelijk komen, dan kun je een save the date kaart versturen. Dit kaartje wordt ongeveer een half jaar voor het huwelijk verstuurd. In deze kaart vermeld je alleen jullie namen en de datum van de heugelijke dag. Wanneer de locatie al bekend is, kun je deze ook vermelden. Zet er wel op dat de officiële uitnodiging nog volgt.

Wat zet je in een trouwkaart?

Allereerst vermeld je de datum waarop jullie gaan trouwen. Zorg dat je de volledige datum met het jaartal noemt. Misschien is het handig om ook de dag erbij te noemen. Daarnaast moet de tijd van aanvang en de locatie genoemd worden. Hebben jullie meerdere locaties waar activiteiten worden gedaan? Noem dan per activiteit de locatie, het adres zonder postcode en het tijdstip wanneer de gasten verwacht worden. Vergeet niet jullie eigen adres te vermelden. Zo kunnen je gasten een kaartje of een bloemetje sturen. Ook kun je een RSVP, cadeautip, routebeschrijving, dresscode, het thema en de informatie van de ceremoniemeester opnemen in jullie uitnodiging. Met de RSVP vraag je je gasten om voor een bepaalde datum te reageren op de uitnodiging. Vermeld niet teveel informatie op de trouwkaart, zo kan er alleen maar verwarring ontstaan. Maak duidelijke keuzes in wat je wel en niet op de kaart zet. 

Verschillende trouwuitnodigingen

Waarschijnlijk wil je niet alle gasten voor de gehele dag uitnodigen. Om hier geen misverstanden over te krijgen, moet je je gasten duidelijk laten weten voor welk onderdeel ze uitgenodigd zijn. Hier zijn verschillende manieren voor. Je kunt ervoor kiezen om in een aparte brief te vermelden wanneer hij/zij welkom is. Ook kun je een extra kaartje bij de trouwuitnodiging indoen met daarop de tijden. En de laatste optie is om verschillende trouwkaarten te laten drukken voor de dag- en avondgasten. Dit vinden wij persoonlijk wel het meest duidelijk en het komt netjes over op de gast. Zo ziet de avondgast namelijk niet direct voor welke onderdelen hij/zij niet welkom is.

Een bijzondere trouwkaart voor een bijzondere dag

Zoals je hebt kunnen lezen is er meer dan alleen het uitkiezen van een trouwkaart. Om deze bijzondere dag onvergetelijk te maken, komt er ook een stukje organisatie kijken. Trouwkaarten.nl neemt dit graag van jullie over. Zij zijn al ruim 20 jaar de grootste aanbieder en drukker van trouwkaartjes in Nederland. Met een eigen drukkerij, de grootste collectie trouwkaarten, dagelijks nieuwe trouwkaarten en bijzondere ontwerpen vind je hier altijd het perfecte trouwkaartje. Naast uitnodigingen voor jullie bruiloft, kun je bij Trouwkaarten.nl ook terecht voor kaartjes om jullie gasten na het huwelijksfeest te bedanken voor hun komst. Maar ook voor save the date kaarten, menukaarten, tafelkaartjes en kadokaartjes ben je bij Trouwkaarten.nl aan het juiste adres. 

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

als beste getest!
Leintjes.nl

Leintjes.nl

stijlvolle en eigentijdse trouwkaarten
MyCards.nl

MyCards.nl

maak hier je mooiste trouwkaart
Gupje

Gupje

elke trouwkaart wordt gratis op maat gemaakt
Pretty Orange

Pretty Orange

trouwkaarten maken met plezier
Trouwkaarten.nl

Trouwkaarten.nl

de goedkoopste trouwkaarten van Nederland
Koningkaart

Koningkaart

exclusieve trouwkaarten, alleen bij ons te bestellen
Wedding Designs

Wedding Designs

bijzondere uitnodigingen voor jullie mooiste dag
Made for Moments

Made for Moments

zelf de mooiste trouwkaarten maken
Cotton Bird

Cotton Bird

een schitterende collectie trouwkaarten
Studio Koekepeer

Studio Koekepeer

mooie, originele trouwkaarten voor jullie mooiste dag
Stijlvolle Trouwkaarten

Stijlvolle Trouwkaarten

unieke trouwkaarten waar je blij van wordt

Ook interessant

Trouwkaarten: Wat moet je weten?

Trouwkaarten: Wat moet je weten?

Jouw trouwkaart origineel versturen

Jouw trouwkaart origineel versturen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media