Het bruidskapsel

Op de trouwdag sta jij de hele dag in spotlight. Je wilt er dan natuurlijk op je allermooist uitzien. De trouwjurk, bruidsmake-up en het bruidskapsel zijn dus erg belangrijk voor je. Wij helpen je hier een handje met de mogelijkheden voor het bruidskapsel. Welk kapsel het beste bij jou past hangt van verschillende factoren af. Zoals jouw haarstructuur, gezichtsvorm en natuurlijk jouw persoonlijke smaak. Het belangrijkste is dat jij je er prettig en mooi bij voelt.

bruidskapsel-almere

Foto: Bruid & Beauty Almere

Kort haar

Niet iedere bruid wil trouwen met lang opgestoken haar. Voor kort haar zijn er minder mogelijkheden dan voor lang haar, maar een kort bruidskapsel is vaak net zo mooi en je kunt er meer mee dan je denkt. Dus… maak je geen zorgen, je hoeft je haar dus niet te laten groeien! Kort haar is perfect voor de pittige bruid, maar met een mooi haaraccessoire is het mogelijk om je kapsel er zachter en romantischer uit te laten zien.

kort-bruidskapsel

Foto: Bruid & Beauty Almere

Half lang haar

Voor de bruid met halflang haar zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je het bijvoorbeeld laten krullen, opsteken of stijlen. Is jouw haar op schouderlengte? Dan zou je er ook een vlecht in kunnen verwerken. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van haaraccessoires. Denk hierbij aan bloemen, speldjes met diamantjes of een sluier. Een voordeel van halflang haar is dat het minder zwaar is dan lang haar, hierdoor blijven de krullen langer en beter zitten. Hetzelfde geldt voor een opgestoken kapsel. Mocht je toch wat langer haar willen, dan zijn hairextensions de ideale oplossing. Hairextensions moeten passen bij jouw haarkleur en haartype. Hairstylisten kunnen je verder adviseren over de mogelijkheden. 

bruidskapsel-half-lang-haar

Foto: MM Visagie

Lang haar

Voor de bruid met lang haar liggen alle opties open. Je kunt je haar chique laten opsteken, stijlen, krullen, half opsteken of gebruik maken van allerlei haaraccessoires. Bruiden met dun haar die graag meer volume willen, kunnen kiezen om het haar te laten krullen of licht te touperen. Heb je gekozen voor een trouwjurk met een open rug? Dan staat het mooier om het haar naar een kant vast te laten zetten of op te laten steken zodat je rug wel zichtbaar blijft. Mocht je kiezen voor een opgestoken kapsel, dan kun je er eventueel ook een grote vlecht in laten verwerken of het losjes laten vastzetten met krullen. Laat je adviseren door een kapster, zij houdt niet alleen rekening met jouw haarlengte, maar ook met je haartype en de vorm van je hoofd.

bruidskapsel-lang-haar

Foto: Bruid & Beauty Almere

Prijzen

De prijzen voor het bruidskapsel zijn heel verschillend. Voor een kort bruidskapsel betaal je natuurlijk minder dan voor een lang bruidskapsel. Wanneer je je haar in een salon laat verzorgen is het goedkoper dan wanneer de haarstylist bij jou aan huis komt. Voor een kort bruidskapsel betaal je tussen de € 50,- en de € 80,-. Voor een half lang bruidskapsel tussen de € 80,- en de € 110,- en voor een lang bruidskapsel tussen de € 110,- en de € 140,-. Let op! Dit zijn richtprijzen. Het ligt er ook aan wat je wensen zijn. Voor het proefkapsel betaal je tussen de € 50,- en de € 70,-.

Leuke adresjes

BoothDeluxe

BoothDeluxe

onbeperkt lachen met een unieke photobooth
Your Wedding show

Your Wedding show

bruiloft-muziek
't Witte Peerd

't Witte Peerd

trouwlocatie

Ook interessant

De bruidsmake-up

De bruidsmake-up

Bruidskapsel trends

Bruidskapsel trends
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media