De trouwtaart: alles wat je moet weten

Nadat jullie elkaar het ja-woord hebben gegeven is het dan eindelijk zover… Het eerste deel van het bruiloftsfeest kan beginnen! Natuurlijk waren alle officiële onderdelen een bijzondere en onvergetelijke ervaring, maar als het moment eenmaal daar is om de bruidstaart aan te snijden, dan ben je vast ook wel blij dat het feest kan beginnen! 

De bruidstaart in de spotlight

De bruidstaart speelt een belangrijke rol als jullie gaan trouwen. Het is namelijk het eerste moment van de dagbruiloft. En tevens zijn alle ogen van jullie gasten op de bruidstaart gericht wanneer jullie deze aansnijden. Maar niet alleen de ogen van jullie bruiloftsgasten staan op scherp… ook de lens van de trouwfotograaf en de camera van de videograaf. Zo hebben jullie een blijvende herinnering aan dit moment. 

Wil je iets anders?

Wil je juist iets heel anders dan een traditionele bruidstaart? Dan kun je ook kiezen voor cupcakes of een combinatie van een taart én cupcakes. Of je opent het feest met alleen een bubbeltje en kiest voor een bruidsijstaart als afsluiting van het diner. Cupcakes matchen ook goed samen met een traditionele trouwtaart. Een nieuwe traditie bij het huwelijk zijn de bruiloftkoekjes en sweettables.

cupcakes

Foto: Sam & Nel's Taarten

De geschiedenis van de trouwtaart

De geschiedenis van de trouwtaart gaat ver terug. Dit gebruik is niet meer weg te denken bij een bruiloft. De taart wordt na de kerkelijke inzegening of de huwelijksvoltrekking aangesneden, dus nog voordat de receptie of het huwelijksfeest begint. Volgens de regels van de huwelijksetiquette wordt er bij dit moment champagne geschonken, maar als jullie kiezen voor koffie en thee dan kan dat natuurlijk ook. Niets moet, alles mag! Het is tenslotte jullie feestje.
Vroeger betaalden de ouders van de bruid de bruidstaart. Mocht dit niet helemaal goed vallen nadat je dat thuis hebt voorgesteld, zeg dan maar niet dat je het van ons hebt gehoord!

De specialisten met trouwtaarten

De allermooiste trouwtaarten en cupcakes worden door echte specialisten gemaakt en gecreëerd. Voor een exclusieve taart ga je naar de traditionele banketbakker, patissier, ijssalon voor de bruidsijstaart en de specialisten die niets anders doen dan het maken van de meest bijzondere trouwtaarten en cupcakes.

Lees ook het artikel: "De betekenis van de bruidstaart" >>

Leuke adresjes

Sam & Nel's Taarten

Sam & Nel's Taarten

de perfecte bruidstaart voor jullie mooiste dag
de Kottencake

de Kottencake

bake your memories even sweeter

Ook interessant

Bruidstaart: de betekenis

Bruidstaart: de betekenis

Trends in bruidstaartenland

Trends in bruidstaartenland
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media