Trends in bruidstaartenland

De tijd dat een bruidspaar nog een standaard bruidstaart bestelt is al heel lang voorbij. Die taarten werden nog in guldens afgerekend! Het aansnijden van de bruidstaart is echt een belangrijk onderdeel van de trouwdag geworden, met als middelpunt een kunstwerk, dat echt tekort wordt gedaan met de naam “bruidstaart”. 

Tegenwoordig is de keuze in vormen en smaken enorm uitgebreid. Als jullie in de voorbereiding op de trouwdag op het punt zijn beland dat de bruidstaart besteld moet worden, lees dan eerst dit artikel, want de keuze is reuze!

Op de foto’s in dit artikel zijn veel bruidstaarten in meerdere lagen getoond. Maar door alle omstandigheden rond de Covid e.d. worden we ook vaak gedwongen om met een klein gezelschap de trouwdag te vieren. Je moet wel weten dat alle bruidstaarten die we op deze pagina getoond hebben, ook met dezelfde ingrediënten en in gelijke smaken gemaakt kunnen worden in de vorm van “een klein kunstwerk, een 1-laags bruidstaart, cupcakes e.d. Wij zetten diverse mogelijkheden voor jou op een rijtje. 

22255034-1130262233771612-4436641342549294933-o

Foto: Henk van Lambalgen - De Bruidstaart: Sam & Nel's Taarten

♡ 1 (Semi) naked cakes

Naked cakes
De (semi) naked cake is al een aantal jaren razend populair. Een naked cake wordt vaak bewerkt met prachtige bloemen en vers fruit. Er worden uitsluitend pure en eetbare ingrediënten gebruikt en verder geen poeha. Puur zoals puur hoort te zijn dus. Vandaar z’n naam: naked cake! En erg mooi om te zien! Botercrème kom je in deze unieke bruidstaart dan ook bijna niet tegen. Hooguit alleen om de verschillende lagen smaakvol te "lijmen". Bruidsparen die  gaan voor een bohemian of festival thema kiezen vaak voor de naked cake, omdat deze door de natuurlijke opmaak goed bij die stijlen past . En eigenlijk sowieso niet op iedere andere buitenbruiloft!

5f135e-4be68f864b2d495e8e8fc903ee43629f

Foto: Sweet Vibes 


♡ 2 Hippe trend: De metallic trouwtaart

Hippe trend: De metallic trouwtaart
De metallic trouwtaart is nu al enkele jaren een trend in bruidstaartenland . Deze taart herken je aan de strakke lijnen en een prachtige metallic-look. Het brengt een extra vleugje glamour aan jullie trouwdag. De kleuren metallic bepaal je zelf: van goud en zilver tot brons en andere metallic kleuren... alles kan. Zolang jullie als bruidspaar het maar gaaf vinden. En voor een extra romantisch tintje kun je de trouwtaart decoreren met mooie bloemen. 

metallic-trouwtaart

Foto: TaartendooS

♡ De drip cake bruidstaart

Het kwam binnen als een hippe trend, maar is al snel een blijvertje gebleken. Deze prachtige trend kunnen we niet meer omheen: De drip cakes zijn echt prachtig en uniek. De drip cake wordt over het algemeen met chocolade ganache of karamelsaus verwerkt. Deze worden royaal over de bovenkant van de bruidstaart gegoten om daarna langzaam over de rand van de taart uit te lopen. Je kunt zelfs gekleurde bloemen toevoegen voor een geheel eigen stijl. 

drip-cake

Foto: Sweet Vibes

♡ 4 De marmerlook

Een bruidstaart in de marmerlook was in de seventies al helemaal in, maar deze is als trend rond 2018 weer helemaal terug gekomen en nu nog steeds veel gekozen! Vooral de marmeren bruidstaarten met een flink scala aan kleuren is het meest gekozen! Vaak wordt de enigszins harde marmerlook met mooie bloemen of eetbaar bladgoud iets afgezwakt.  Met deze marmer bruidstaart steel je zeker de show als die past in het thema of de stijl van jullie trouwdag. 

marmer-bruidstaart

Foto: Sweet Vibes Bruidstaarten
 

♡ 5 Stijlvolle klassieker: De witte bruidstaart

De witte bruidstaart is een klassieker maar niet weg te denken bij een stijlvolle trouwerij. Je kunt deze klassieke topper een eigentijdse look geven met subtiele 3D accenten in dezelfde witte kleuren of laat wat bladzilver aan de bruidstaart toevoegen voor een uniek effect!

witte-bruidstaart

Foto: Taart je Taart
 

♡ 6 Pure romantiek met pastelkleuren

Voor de liefhebbers: You love it or you hate it: Pastel! De romantiek mag uiteraard niet ontbreken als jullie gaan trouwen. Deze bruidstaart helpt je hierbij op weg. Want pastel gekleurde bruidstaarten zijn al sinds jaar en dag zeer gewild. Met prachtige pasteltinten zoals zacht roze, baby-blue of een zonnige gele trouwtaart. Maak de pasteltaart extra romantisch met bijpassende bloemen en eetbare decoratie. 

1-patis-taarten

Foto: Patis Taarten
 

♡ 7 Zwarte bruidstaart

Zwart is het nieuwe wit!, schreven we rond 2018 in diverse artikelen over de kleurstelling voor de trouwdag.  Daar kwam de “zwarte bruidstaart” bruidstaart ook regelmatig in voor. En ook deze trend is blijven hangen doordat de zwart getinte bruidstaart prima past in diverse thema’s. En met veel zwart in jouw huwelijkstaart trek je zeker de aandacht. En nee deze trend is niet alleen voor gothics. Wil je de taart een unieke look geven? Voeg dan bloemen in een gekleurde of in een andere leuke tint toe. Kiezen jullie voor een fondanttaart? Ga dan voor een gestreepte zwart-wit taart, lekker trendy en super chique. 

bruidstaart-zwart-wit

Foto: Micha & Diana's Pâtisserie

♡ 8 Bruidstaart met geometrische vormen

Dit is een typische trend voor creatieve mensen. Geometrische vormpjes geven een speels effect aan de bruidstaart. Je kunt naast de driehoeken natuurlijk ook kiezen voor cirkels, diamanten of een leuke mix hiervan. En wat dacht je van 3D strepen in verschillende richtingen? Er is van alles mogelijk!

bruidstaart-met-geometrische-vormen

Leuke adresjes

de Kottencake

de Kottencake

bake your memories even sweeter
CreAlied

CreAlied

trouwkaarten
Bruidsmode Lisa

Bruidsmode Lisa

moderne en eigentijdse trouwjurken

Ook interessant

Bruidstaart: de betekenis

Bruidstaart: de betekenis

Kies het trouwvervoer dat bij jullie past

Kies het trouwvervoer dat bij jullie past
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media