De taken van de bruidskinderen

De trouwdatum komt in zicht. Je hebt ongetwijfeld al enkele onderdelen van de planningslijst afgestreept. Nu je dit artikel leest ben je dus aangekomen bij de bruidskinderen. Wie ga je vragen als bruidsmeisje(s) en bruidsjonker(s)? En natuurlijk: Wat zijn nu eigenlijk de taken van de bruidskinderen?

De kids en hun taken

Voor de bruidskinderen zijn er een aantal taken die toch wel standaard op hun lijstje moeten staan. Maar het is jullie bruiloft, dus niks moet en alles mag. Want het is ook erg leuk om de bruidskinderen tijdens de hele trouwdag bij allerlei dingen te betrekken die zij zeker leuk zullen vinden.  Zoals het openen van de deuren, gasten aanspreken om het gastenboek  te tekenen, andere kids de speelhoek laten zien, ballonnen oplaten, bruidsduiven loslaten, bellen blazen, bedankjes uitdelen, etc. Ook geen vaste taak, maar zeker een must: Neem de bruidskinderen mee tijdens de fotoreportage en de groepsfoto's. Want zij zijn een absolute garantie voor een extra dimensie aan jullie trouwfoto's.
Zorg er wel voor dat je een van de ouders van de kids vraagt om een oogje in het zeil te houden tijdens het vervullen van de officiële taken. Ook al is het zeker geen ramp als er iets mis gaat, want daar wordt juist vaak vrolijk om gelachen. En iedere bruidsfotograaf smult zelfs van deze momenten.

In de trouwlocatie

De meeste officiële taken voor de bruidskinderen vinden plaats in de trouwlocatie en de kerk. Bij binnenkomst van de trouwlocatie mag de bruidsjonker de deuren van de locatie openen. Daarna is het de taak aan het bruidsmeisje of het bruidsjongetje om gepaard met het strooimandje rozenblaadjes in het het gangpad te strooien. Als je geen sleep aan de trouwjurk hebt die door de kinderen wordt gedragen, dan kun je de bruidskinderen al strooiend met de rozenblaadje voor jullie aan laten lopen. Heb je wel zo'n fraaie trouwjurk met sleep, dan kun je nu door naar de volgende taak van de bruidskinderen.

Het dragen van de sleep

Officieel is het de taak van de bruidsmeisjes om de sleep van de trouwjurk te dragen. Draag jij tijdens de huwelijksvoltrekking een trouwjurk met een sleep , maar heb je slechts 1 bruidsmeisje, dan kun je haar eerst de bloemen laten strooien terwijl jullie buiten de trouwlocatie wachten. Daarna kan zij de sleep dragen. Heb je ook een bruidsjonker, dan kun je deze taken verdelen of beiden samen eerst de blaadjes laten strooien en daarna samen de sleep dragen. Want het voelt voor de bruidskinderen wellicht iets veiliger om dit samen te doen.

Bloemenmeisje

Als jullie de trouwzaal of de kerk binnenlopen, dan gaat het bruidsmeisje jullie voor en strooit zij bloemen in het gangpad. Als de bruid wordt weggegeven door de vader van de bruid, dan loopt het bruidsmeisje voor de bruid met haar vader.

Het bruidsboeket

Waar laat je tijdens de voltrekking van het huwelijk of het kerkelijk huwelijk jouw bruidsboeket? Deze kun je uiteraard naast je neerleggen, maar offcieel geef je het bruidsboeket aan het bruidsmeisje. Tijdens de trouwceremonie draagt zij dus het boeket. Heb je gekozen voor 1 bruidsmeisje en ook geen bruidsjonker, dan kan zij nog meer taken hebben tijdens de ceremonie of kerkdienst. Regel dan vooraf een plekje of persoon waar het bruidsmeisje het trouwboeket kan neerleggen.

Het brengen van de ringen

Als je ook voor een bruidsjonker hebt gekozen, dan brengt hij de trouwringen naar het bruidspaar. Het bruidsmeisje draagt op dat moment het bruidsboeket. Heb je geen bruidsjonker, dan is dit de taak van het bruidsmeisje. Het is wel verstandig om hierbij een ringkussen te gebruiken, zodat de trouwringen met linten aan het ringkussen zijn gestrikt. Het mag dan best komisch zijn als er iets mis gaat bij de kids, maar trouwringen die door de locatie rollen zul je zelf op dat moment de humor niet van inzien. In plaats van een ringkussen kun je ook een mooi ringendoosje gebruiken.

Leuke adresjes

't Witte Peerd

't Witte Peerd

trouwlocatie

Ook interessant

De kosten van een bruidsfotograaf

De kosten van een bruidsfotograaf

Kies een trouwring die bij je past

Kies een trouwring die bij je past
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media