Kies het trouwvervoer dat bij jullie past

Als je dit artikel over het trouwvervoer leest, dan ben je zeer waarschijnlijk al enkele stappen gevorderd in de voorbereiding op het trouwen. De trouwdatum staat dus al vast, de locaties voor de huwelijksvoltrekking en de bruiloft zijn geboekt en jullie zijn vast en zeker ook al geslaagd voor de trouwjurk en het trouwpak? Of beiden in een pak of jurk, dat kan uiteraard ook. En nu ben je dus op zoek naar het ideale trouwvervoer voor jullie huwelijk.

Kies niet te snel 

Zorg er voor dat je niet te snel kiest voor het trouwvervoer dat je altijd al in gedachten had als je ooit zou gaan trouwen. Want misschien had je al een hippe cabrio in gedachten of juist een klassieke oldtimer. Of zag je jullie al richting de trouwlocatie rijden in zo'n sprookjesachtige trouwkoets getrokken door 4 paarden... Maar dan moet je nu toch echt even aan de handrem trekken of de koets tot stilstand brengen. Want het trouwvervoer speelt een grote rol tijdens tijdens de gehele huwelijksdag. Het moet dan ook passen binnen de stijl van het totaalplaatje van die dag.

De trouwauto komt voorrijden

In het perfecte plaatje komt het trouwvervoer voorrijden bij het ouderhuis van 1 van de partners om de toekomstige huwelijkspartner daar voor de laatste keer als ongetrouwd af te halen. Dit is een bijzonder moment dat  door de bruidsfotograaf gretig wordt vastgelegd als begin van de mooiste dag van je leven. En als je ook nog kiest voor een mooie trouwfilm, dan zal ook de videograaf de camera laten draaien vanaf het moment dat een van jullie aan komt rijden, tot het moment dat de andere partner het ouderhuis voor altijd achter zich laat. Zowel de bruidsfotograaf als de videograaf leggen deze gebeurtenis dus voor eeuwig vast. Het is dan ook van belang dat trouwdag van begin tot eind wordt vastgelegd in dezelfde stijl. Kies dus voor het trouwvervoer dat niet alleen past bij jullie smaak, maar ook bij de stijl van de trouwerij en het bruiloftsfeest.

Eerst de stijl, daarna het vervoer

Zorg ervoor dat jullie eerst de stijl, locaties, thema, dresscode e.d. bepalen  Want bij een landelijke buitenbruiloft of een barn wedding met veel DIY invloeden kies je uiteraard voor ander trouwvervoer dan bij dresscode white of andere flitsende themabruiloft. Hou wel rekening met de mogelijkheid van regen op jullie trouwdag.
Mocht je echter toch helemaal bezeten zijn van een bepaalde auto of type trouwvervoer, maar past dat nou niet bepaald in het gehele plaatje, dan kun je natuurlijk altijd nog onze goede adviezen in de wind slaan, want het is jullie eigen grote dag. En als je zo graag in een bepaalde auto wilt rijden als je gaat trouwen, dan voel jij je daar goed bij, en dat is ook zeker wel belangrijk.

De passagiers

​Voordat je een trouwauto kiest is het belangrijk om te weten wie er allemaal meerijdt. Het lijkt vanzelfsprekend dat jullie als bruidspaar als enige aan boord gaan, maar het is ook erg leuk én mooi voor de trouwreportage om de bruidskinderen mee te nemen in de trouwauto. Of misschien hebben jullie zelf al kinderen... in dat geval is het prachtig om de kids volop mee te laten genieten en dus ook meerijden in het trouwvervoer. Of wellicht wil je graag dat er ouders meegaan in de trouwauto? Allemaal mogelijkheden om het vervoer aan te passen aan het gezelschap. In dat geval zal een limousine, verlengde Hummer, VIP busje, trouwbus of paardentram een stijlvolle uitkomst zijn. Allemaal belangrijke feiten waar je eerst over na moet denken voordat je het trouwvervoer kunt uitzoeken.

Zelf rijden

​Er zijn ook aanbieders waar je zelf in de trouwauto mag rijden. Informeer daarvoor eerst bij het verhuurbedrijf voordat je een afspraak maakt. Vaak wordt het wel op de website van de verhuurder aangegeven. Regel je wel iets om weer veilig thuis te komen na de bruiloft? Proost!

Uniek trouwvervoer

​Er zijn ook veel unieke en afwijkende opties voor het trouwvervoer. Deze passen vaak uitstekend bij een themabruiloft of zorgen voor een eigen twist aan de trouwdag. Is het feest bijvoorbeeld in een boerderij of heb je gekozen voor een plattelandsthema, dan past een tractor als trouwvervoer uitstekend in dat plaatje. Maar we zien ook steeds vaker bruidsparen op mooi versierde fietsen, op de scooter of in een vrachtwagen. Ook dit staat uiteraard garant voor prachtige beelden. Of dat nu allemaal wel even comfortabel is laten we hierbij maar in het midden, want het oog wil ook wat. En het zal in ieder geval een prachtig plaatje opleveren voor alle bruiloftsgasten, de bruidsfotograaf en de videograaf.

All in one

Mocht je de hele trouwdag doorbrengen met hetzelfde gezelschap, dan kun je er voor kiezen om ook voor de bruiloftsgasten vervoer te regelen. En dan bedoelen we geen stoet met luxe trouwauto’s, maar bijvoorbeeld een Amerikaanse schoolbus of zo'n knalrode Engelse bus. Maar ook een paardentram behoort tot de mogelijkheden. Een trouwbus of paardentram is niet alleen functioneel maar zal ook de feestvreugde aanzienlijk verhogen. En je kunt er tevens voor kiezen om ook zelf in te stappen bij jullie familie en vrienden. Volop mogelijkheden dus als het om het trouwvervoer gaat.

Ons uitgebreide aanbod trouwvervoer

Voor het complete aanbod van trouwvervoer in Overijssel en omliggende provincies klik je op deze link. Wij tonen je hier van alle besproken onderdelen het passende vervoer voor de trouwdag. Van trouwauto's en bussen tot trouwkoetsen, paardentrams en ludiek vervoer.

Veel succes bij het vinden van jullie trouwvervoer en vergeet vooral niet te genieten van alle voorbereidingen op een van de mooiste dagen van jullie leven. We hebben ook nog een interessante pagina voor je over klassieke trouwauto's in Flevoland >>

Leuke adresjes

Overdrive Trouwvervoer

Overdrive Trouwvervoer

Unieke trouwauto's
eendjehuren.nl

eendjehuren.nl

klassiek eendje als trouwauto
Klassiek Toeren Twente

Klassiek Toeren Twente

vw busjes en coole oldtimers
Chateauhotel en -restaurant De Havixhorst

Chateauhotel en -restaurant De Havixhorst

Sfeervolle trouw en feestlocatie
Rides4Fun

Rides4Fun

trouwen in een amerikaanse politieauto
Classicos

Classicos

stijlvolle en betaalbare oldtimers
JeroenFotografie.nl

JeroenFotografie.nl

bruidsfotograaf met passie
Onder Ons

Onder Ons

Trouwen en feesten in een sfeervolle ambiance

Ook interessant

Een trouwfeest zonder photobooth?

Een trouwfeest zonder photobooth?

Kies een trouwring die bij je past

Kies een trouwring die bij je past

De trouwlocatie kiezen

De trouwlocatie kiezen

Bruidsbeurzen en weddingevents in Overijssel e.o.

Bruidsbeurzen en weddingevents in Overijssel e.o.

Veel gestelde vragen over

Onze top 10 voor het trouwvervoer: 

 1. Oldtimers
 2. (Verlengde) Limousines
 3. Trouwkoetsen
 4. Een cabriolet als trouwauto
 5. Tesla's en andere elektrische trouwauto's
 6. Vintage VW busjes
 7. Vintage VE Kever
 8. Rolls-Royce trouwauto
 9. De gepimpte "trouwfiets"
 10. Motor met zijspan

Ja, er zijn zeker wel trouwauto's waarin je zelf mag rijden. De bedrijven die zich volledig richten op het trouwvervoer verhuren hun trouwauto's meestal inclusief chauffeur. Maar bij autoverhuurbedrijven kan dat uiteraard wel.

Enkele tips voor het huren van trouwvervoer:

 • Zorg dat je zelf een goed gevoel hebt bij het bedrijf en de verhuurder van de trouwauto. Het gaat tenslotte toch over jullie trouwdag.
 • Ga indien mogelijk eerst het trouwvervoer bekijken. Dat kan teleurstellingen op de trouwdag voorkomen. Of vraag om recente foto's van het trouwvervoer.
 • Huur een trouwauto, trouwkoets of trouwbus bij een ervaren verhuurder van trouwvervoer.
 • Neem vooraf duidelijk de adressen en routes door met de verhuurder. Dit kan achteraf altijd misverstanden voorkomen.
 • Heb je een themabruiloft of een bepaalde eigen stijl? Stem het trouwvervoer hier dan op aan. Dat is ook prachtig voor op de trouwfoto's.
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media