Trouwen in de gemeente Borne

Je gaat trouwen in de gemeente Borne,... dat staat dus vast. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? En wat zijn de mogelijkheden eigenlijk om te trouwen in Borne?? Geen paniek! Wij geven je hier alvast een voorzetje om de voorbereiding op jullie trouwdag zorgeloos te kunnen beginnen. Het meest praktisch is dat je begint te organiseren bij de trouwdatum of de trouwlocatie. Dan zoek je dus een trouwlocatie bij de gekozen trouwdatum of je past de trouwdatum aan op de beschikbaarheid van jullie favoriete trouwlocatie in de gemeente Borne. Hoe dan ook... altijd 2 vliegen in 1 klap die je van to do list kunt afstrepen.

Voorwaarden om te kunnen trouwen

Trouwen in Nederland is toegestaan als beide personen tenminste 18 jaar oud zijn en uiteraard mag men niet al getrouwd zijn met iemand anders. Mocht je toch jonger zijn dan 18 jaar, dan zou je toestemming van je ouders moeten hebben. Als een van jullie onder curatele staat, dan moet je goedkeuring aanvragen bij de curator of kantonrechter. Met betrekking tot een huwelijk tussen familieleden zijn er een aantal voorwaarden. Je mag niet met elkaar trouwen of een geregistreerd partnerschap aangaan als er sprake is van een ouder/kinder relatie, grootouders met kleinkinderen of broers en zussen. Logisch uiteraard, maar we moeten het toch even melden. Kijk voor meer info en regels rond het trouwen of het geregistreerd partnerschap op de pagina Regels van het huwelijk.

Melding van het huwelijk

Voordat je kunt trouwen moet je eerst een melding van het huwelijk maken bij de gemeente Borne. Je geeft daarbij eerst de trouwdatum door. In Borne kan dat telefonisch. Daarna krijg je het meldingsformulier toegestuurd die je moet invullen. Dat is de zgn. "melding van het huwelijk". Als het formulier en de bijlagen zijn ingevuld en de kosten van het huwelijk zijn betaald, dan staat jullie niets meer in de weg om te gaan trouwen in de gemeente Borne.

Trouwambtenaar

Als je in Borne, Zenderen of Hertme wilt trouwen, kun je kiezen uit een aantal trouwambtenaren van de gemeente. Op de website van de gemeente Borne vind je een overzicht van de trouwambtenaren. Maar je kunt ook een zelfstandige trouwambtenaar inhuren of kiezen voor een BABS voor één dag. Bijvoorbeeld een familielid, een goede vriend(in) of een BN'er, etc. Als je hier meer informatie over wilt, lees dan het artikel "trouwambtenaar kiezen" op onze website.

Trouwlocatie

Het huwelijk kan in de trouwzaal van het gemeentehuis in Borne worden voltrokken door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Daarnaast zijn er nog 11 officiële trouwlocaties in Borne, Zenderen en Hertme. Maar je kunt tegenwoordig ook zelf een trouwlocatie uitkiezen, zoals een partycentrum, restaurant, historische gebouwen, boerderijen, etc. Je kunt zelfs in je eigen achtertuin gaan trouwen, indien de locatie aan bepaalde voorwaarden voldoet. De trouwlocatie moet veilig zijn voor jou en jullie gasten. Naast de veiligheid speelt de hygiëne, sanitaire voorzieningen, parkeergelegenheid, kleedruimte voor de trouwambtenaar e.d. een belangrijke rol.

Huwelijksvoltrekking

Als het huwelijk is voltrokken wordt hier een akte van opgemaakt en wordt het huwelijk ingeschreven Basisregistratie Personen (BRP). Het kan ook zijn dat één van jullie in het buitenland woont of gewoond heeft, dan is het verstandig om voor de aangifte van het huwelijk even te informeren welke documenten moeten worden overgelegd. Deze zijn dus van belang om het voltrokken huwelijk in te kunnen schrijven.

De kosten van de huwelijksvoltrekking

De kosten van de huwelijksvoltrekking verschillen per dag en zeker ook per trouwlocatie. Trouwen in het gemeentehuis is het goedkoopst. Een huwelijk in een van de andere trouwlocaties komt meer bij kijken. Uiteraard liggen de kosten hier dan ook hoger. Voor de kosten van de huwelijksvoltrekking per trouwlocatie kun je het beste even op de website van de gemeente Borne kijken, want daar zijn de prijzen altijd up to date.

Gratis trouwen in Borne

Op dinsdag 09.00 of 09.30 uur kunnen jullie gratis trouwen in het gemeentehuis van Borne. De huwelijksvoltrekking zal dan wel sober zijn. Het huwelijk zal worden voltrokken in de vergaderzaal met de getuigen, maar zonder familie of vrienden. Ook kun je zelf geen BABS / ambtenaar van de burgerlijke stand uitkiezen. Deze wordt door de gemeente aangewezen. 

Meer informatie over trouwen in Borne

Gemeentehuis Borne
Rheineplein 1
7622 DG Borne
Tel: 0742 658686
Website: www.borne.nl
E-mail: info@borne.nl

Trouwbedrijven gemeente Borne


Liefde voor de Liefde

Liefde voor de Liefde

Borne

Leuke adresjes


De Galazaak Nijverdal

De Galazaak Nijverdal

uniek aanbod jurken

Ook interessant


Bruidstaart: de betekenis

Bruidstaart: de betekenis

De huwelijksnacht plannen

De huwelijksnacht plannen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media