Trouwen in de gemeente Deventer

Jullie willen gaan trouwen in Deventer, Deventer heeft veel te bieden aan haar inwoners en andere liefhebbers die gaan trouwen in Deventer. We geven je hieronder een overzicht dat je kan helpen als je straks gaat trouwen in Deventer. Hier kun je je voordeel mee doen voor de gehele voorbereiding op jullie trouwdag. Dat scheelt tenslotte weer in de voorbereidingstijd.

Trouwambtenaren

In de gemeente Deventer kun je een trouwambtenaar vragen om jullie huwelijk te voltrekken. Dit is niet verplicht. Je kunt het ook aan de burgerlijke stand overlaten om een ambtenaar aan te wijzen. Voorkeur voor een trouwambtenaar? Je kunt dan zelf contact opnemen met de ambtenaar en hem of haar vragen om jullie huwelijk te voltrekken. Hebben jullie een definitieve keuze gemaakt? Dan geef je de naam van de ambtenaar telefonisch door aan de gemeente. Ook kun je kiezen voor een zelfstandige trouwambtenaar of een BABS voor één dag, als je hier meer informatie over wilt hebben kun je het beste het artikel "trouwambtenaar kiezen" lezen op onze website.

Trouwlocaties

Deventer heeft een aantal prachtige officiële trouwlocaties. Maar je kunt ook zelf een locatie in de gemeente uitkiezen om te trouwen. Je kunt zelfs een geweldige buiten vintage bruiloft organiseren. Je kunt eigenlijk trouwen waar je maar wilt, als de locatie maar veilig is voor iedereen. Naast de veiligheid speelt de hygiëne een rol, sanitaire voorzieningen, parkeergelegenheid, kleedruimte voor de trouwambtenaar, etc.

Stadhuis trouwzaal

De nieuwe trouwzaal is de Hal van het oude stadhuis. Vanaf februari 2016 kun je hier trouwen. De ruimte heeft een mooi plafond en ramen die uitkijken op het Grote Kerkhof en de Lebuinuskerk. Deze ruimte is door de opstelling van het meubilair geschikt voor zowel kleine als grote gezelschappen. Je kunt mooie trouwfoto’s laten maken van jullie en jullie gasten op het bordes.

Kosten om te trouwen in Deventer

Gratis trouwen kan in de nieuwe kamer in het stadhuis op Grote Kerkhof, maar dat kan alleen als tenminste 1 van jullie in de gemeente Deventer woont. Heb je een klein gezelschap en wil je een intieme ruimte om elkaar het ja-woord geven? Dan kan dit ook in deze kamer. Je kunt kosteloos trouwen in het stadhuis van maandag tot en met vrijdag tussen 09.30 en 16.30 uur. De ruimte wordt in overleg met u gekozen en hangt af van de beschikbaarheid. Neem hiervoor contact op met de gemeente via 14 0570. Kosten trouwzaal (Hal oude stadhuis)

Vanaf februari 2016 kun je trouwen in de Hal van het oude stadhuis.

  • Voor de actuele prijzen, kun je het beste op de website van de gemeente kijken.

Het trouwboekje

Wil je een trouwboekje? Hiervan zijn diverse uitvoeringen. Je geeft je keuze voor een trouwboekje door als je een melding hebt gedaan dat jullie gaan trouwen. Tegenwoordig hoef je niet meer in ondertrouw, dit is in september 2015 afgeschaft. Jullie moeten nu bij de gemeente melden als jullie gaan trouwen. Daarna geef je dan je keuze telefonisch aan de gemeente door via 14 0570. Het is niet verplicht een trouwboekje aan te schaffen, dit is helemaal aan jullie zelf. Voor de actuele kosten van het trouwboekje kun je het beste op de website van de Gemeente Deventer kijken.

Meer informatie over trouwen in Deventer

Stadhuis Deventer Grote Kerkhof 4
7411 KT Deventer
Tel: 0570 693911
Website: www.deventer.nl
E-mail: gemeente@deventer.nl

Trouwbedrijven gemeente Deventer


Stijlfie Weddings

Stijlfie Weddings

Deventer
Jane Events

Jane Events

Deventer
Overdrive Trouwvervoer

Overdrive Trouwvervoer

Bathmen

Leuke adresjes


Bruidsmode Lisa

Bruidsmode Lisa

moderne en eigentijdse trouwjurken

Ook interessant


Trouwkaarten: Wat moet je weten?

Trouwkaarten: Wat moet je weten?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media