Trouwen in Enschede

Gefeliciteerd, jullie hebben plannen om te gaan trouwen in de gemeente Enschede! Nu vraag je je zelf natuurlijk af: Wat nu?? Wat moet er geregeld worden etc. Op deze pagina kun je veel informatie vinden, als jullie willen trouwen in de gemeente Enschede.

In de gemeente Enschede kun jullie op iedere dag in de week trouwen. Je kunt het vieren op een locatie die jullie zelf hebben uitgekozen en je kunt zelfs je eigen trouwambtenaar uitkiezen voor jullie grote dag. Het is helemaal aan jullie hoe jullie de trouwdag willen beleven met jullie gasten.

Wat moeten jullie weten

Als jullie willen trouwen, dan moet je dit melden aan de gemeente, dit kan je online doen.
Je hebt een kopie van jullie identiteitsbewijs nodig, en ook die van de getuigen.
De gemeente gaat dan de gegevens controleren, als alle gegevens kloppen kunnen jullie als het ware al na 14 dagen gaan trouwen.
Je kunt de melding niet eerder dan een jaar voor de geplande trouwdag doen.
Als je in een andere gemeente wilt gaan trouwen, neem dan contact op met desbetreffende gemeente.

De trouwdag

Jullie kunnen op elke dag van de week tussen 9:00 en 23:00 uur trouwen. Als jullie in het weekend of in de avond willen trouwen, is dit wel duurder. Voor de actuele prijzen kun je et beste op de website van de gemeente kijken. Als jullie gaan trouwen, moeten er minimaal 2 getuigen aanwezig zijn en mogen het er 4 zijn. De getuigen moeten wel 18 jaar of ouder zijn. Dit geef je ook allemaal door als jullie je huwelijk aanmelden bij de gemeente.
Jullie kunnen zelf een trouwambtenaar uitkiezen, maar neem wel eerst contact op met desbetreffende trouwambtenaar, voordat jullie de melding van het huwelijk online doen.
Jullie kunnen zelfs jullie eigen trouwambtenaar uitkiezen, dit kan een hele goede vriend zijn of een familielid. Hou er wel rekening mee dat dit wel wat duurder is.

Waar kunnen jullie gaan trouwen

Jullie kunnen ewr natuurlijk voor kiezen om in het stadhuis van Enschede te gaan trouwen, maar je mag ook een andere plek in de gemeente uitkiezen. Dit kan een park zijn, een hotel of discotheek waar jullie fijne herinneringen hebben, het kan zelfs in het voetbalstadion of bij jullie thuis zijn. Het is wel een vereiste dat de locatie waar jullie willen trouwen veilig is voor iedereen. Als jullie hebben gekozen voor een andere locatie, dan moeten jullie een formulier invullen op de website van de gemeente  "Meldingsformulier Buitenlocatie", dit formulier stuur je gelijk mee met het aanmeldingsformulier.

Kosten om te trouwen in Enschede

Voor de actuele kosten om te trouwen in de gemeente Enschede kun je het beste kijken op de website van de gemeente. De prijzen kunnen wel eens veranderen.

Gratis trouwen

Je kunt gratis trouwen in het stadskantoor op woensdag om 8.30 uur en 8.45 uur. de huwelijksceremonie is dan wel erg ingetogen. deze duurt 15 minuten en er mogen 6 personen bij zijn, dat zijn jullie en de getuigen. Als je kosteloos wilt trouwen, kun je niet zelf een trouwambtenaar uitkiezen, deze wordt je dan toegewezen. Wel handig om te weten: De wachttijden om gratis te trouwen zijn ongeveer 9 maanden. Als jullie in de gemeente Enschede wonen, en jullie hebben allebei recht op  kwijtschelding van gemeentelijke belastingen, dan kunnen jullie gratis trouwen op werkdagen in het stadhuis.

Meer informatie over trouwen in Enschede

Stadhuis Enschede
Hengelosestraat 51
7514 AD Enschede
Tel: 0534 818181
Website: www.enschede.nl
E-mail: postbus20@enschede.nl

Trouwbedrijven gemeente Enschede


de Kottencake

de Kottencake

Enschede

Ook interessant


Trouwen in gemeenschap van goederen

Trouwen in gemeenschap van goederen

Trouwambtenaar kiezen

Trouwambtenaar kiezen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media