Trouwen in Haaksbergen

Trouwen is een hele bijzondere gebeurtenis en als het goed is trouw je maar eens in je leven. De gemeente Haaksbergen wil er graag aan bijdragen om deze dag tot een onvergetelijke dag te maken. Eéntje om nooit te vergeten!

Aanmelden van het huwelijk

Wanneer iemand wil trouwen, moet daar eerst een melding van gedaan worden. Vanaf 1 september 2015 is de ondertrouw komen te vervallen. Wanneer je wilt trouwen moet er een kennisgeving van het voorgenomen huwelijk gestuurd worden naar de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waar het huwelijk gaat plaats vinden. In welke gemeente moet je zijn? Voor een huwelijk neem je contact op met de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente waarin je gaat trouwen. Wanneer jullie beiden niet in Nederland wonen en de Nederlandse nationaliteit bezit, dan neemt je contact op met de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag.

Geldigheid van het aanmelden van een huwelijk

De kennisgeving aan de ambtenaar van de burgerlijke stand is één jaar geldig. Na de voltrekking van het huwelijk ontvangt de gemeente waar jij en je partner staan ingeschreven een kennisgeving van het gesloten huwelijk.

Meenemen voor huwelijk

Bij het maken van de afspraak voor het huwelijk informeert de ambtenaar van de burgerlijke stand je volledig over de over te leggen stukken. Neem hiervoor contact op met de afdeling Publieks- en Sociale Zaken via (053) 573 45 67. Trouwen zoals jullie dat graag willen De huwelijksdag vul je in zoals jullie in gedachten hadden. In Haaksbergen kan er gebruik worden gemaakt van het mooie monumentale gemeentehuis. Maar er zijn ook een aantal locaties buiten het gemeentehuis.

Trouwambtenaar

Het huwelijk wordt voltrokken door één van huwelijksambtenaren van de gemeente. De trouwambtenaar neemt contact op om alle wensen die jullie hebben door te nemen. Maar je kunt ook voor een zelfstandige trouwambtenaar kiezen, of trouwambtenaar voor 1 dag. Een trouwambtenaar voor 1 dag kan eigenlijk iedereen zijn, je broer, zus vriend etc. Als je meer over de mogelijkheden van de verschillende trouwambtenaren wilt weten raad ik je aan het artikel: "Trouwambtenaar kiezen" te gaan lezen. Hier worden alle trouwambtenaren omschreven, zodat je weet welke trouwambtenaar jullie gaat trouwen.

Kosten

Gratis trouwen

Willen jullie gratis trouwen? Neem contact op met de gemeente Haaksbergen. Voor de andere kosten om te trouwen verwijzen we je ook naar de website van de gemeente Haaksbergen. 

Meer informatie over trouwen in Haaksbergen

Gemeentehuis Haaksbergen
Markt 3 7481 HS
Haaksbergen
Tel: 0535 734567
Website: www.haaksbergen.nl
E-mail: gemeente@haaksbergen.nl

Leuke adresjes


't Witte Peerd

't Witte Peerd

trouwlocatie
BoothDeluxe

BoothDeluxe

onbeperkt lachen met een unieke photobooth

Ook interessant


Trends in bruidstaartenland

Trends in bruidstaartenland
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media