Trouwen in Hengelo

 

Trouwlocatie in de gemeente Hengelo

In de gemeente Hengelo kun je trouwen in het stadhuis, maar ook is het mogelijk om te trouwen op een locatie die je zelf uitgekozen hebt. De locatie moet dan wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Als je hier meer over wilt weten kun je het beste contact opnemen met afdeling Burgerzaken. Stadhuis dicht voor renovatie Het stadhuis in Hengelo is helaas een tijdje dicht, maar het wordt helemaal gerenoveerd. Het stadhuis is dan gesloten van juli 2016 tot september 2018. Tijdens deze periode kan er getrouwd worden in het gebouw Markant aan de Deldenerstraat 59. Daar wordt een schitterende trouwzaal ingericht. Houd de website van de gemeente Hengelo in de gaten voor de vorderingen.

Trouwambtenaar

Een burgerlijk huwelijk wordt gesloten door een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Hengelo. Voor de actuele trouwambtenaren kun je het beste de website van de gemeente raad plegen. De door jou gekozen ambtenaar neemt een week voor de huwelijksdag contact met je op. Je kunt dan de hele huwelijksceremonie met hem/haar doornemen, zodat op de dag zelf alles naar wens verloopt. Je kunt ook kiezen voor een zelfstandige trouwambtenaar of een ambtenaar voor 1 dag voor de huwelijksvoltrekking. In een artikel op deze website worden alle soorten trouwambtenaren helemaal beschreven hoe het allemaal in z'n werk gaat.

Trouwdag plannen

Er kan getrouwd worden van maandag tot en met zaterdag tussen 9.15 uur en 16.00 uur. Voor een huwelijk in het stadhuis kun je een tijdstip reserveren bij de afdeling Burgerzaken. Dat kan telefonisch en aan de balie op het Publieksplein. In de agenda voor een huwelijk kun je zien welke tijden nog beschikbaar zijn.

Melding voorgenomen huwelijk

Voordat jullie gaan trouwen, moet dit gemeld worden bij de gemeente. Ook wel bekend als " ondertrouw" Dit is per 1 september 2015 afgeschaft. Deze zogenoemde ondertrouw is dus vervangen door een melding van een voorgenomen huwelijk. Deze melding kun je schriftelijk en in persoon doen bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in de gemeente waar jullie gaan trouwen. Je bent verplicht om het voornemen ruim van tevoren te melden: minimaal veertien dagen en maximaal een jaar voor de dag van de trouwdag. Let op: Wil je in Hengelo je voorgenomen huwelijk melden? Neem dan eerst even telefonisch contact op: (074) 245 91 57.

Kosten huwelijk

Voor de actuele kosten voor een huwelijk kun je het beste op de website van de gemeente Hengelo kijken. Vindt u het leuk om alles nog eens terug te luisteren? Dan kun je een geluidsopname van de plechtigheid laten maken. Andere blijvende herinneringen zijn een trouwboekje of een gegraveerde pen. De kosten hiervoor zijn ook op de website van de gemeente Hengelo vermeld.

Gratis trouwen

Je kunt ook gratis trouwen in Hengelo. Dat kan alleen op dinsdag of donderdag om 9.15 uur. De ceremonie duurt niet lang, ongeveer tien minuten. Het is dan een sobere huwelijkceremonie.: Het huwelijk wordt in een spreekkamer gesloten Er mogen maximaal 6 personen bij aanwezig zijn; De trouwambtenaar wordt aangewezen Er is geen toespraak en ook geen muziek. Wil je gebruik maken van deze gratis mogelijkheid? Reserveer dan ruim van tevoren een tijdstip bij de afdeling Burgerzaken. Dat kan telefonisch of aan de balie op het Publieksplein.

Meer informatie over trouwen in Hengelo

Gemeentehuis Hengelo
Burgemeester Jansenplein 1
7551 EC Hengelo
Tel: 0742 459876
Website: www.hengelo.nl
E-mail: gemeente@hengelo.nl

Ook interessant


De kosten van een bruidsfotograaf

De kosten van een bruidsfotograaf

De Loveshoot

De Loveshoot
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media