Trouwen in de gemeente Kampen

Als jullie gaan trouwen, dan moet je dit melden bij de gemeente waar je de ceremonie wilt laten plaatsvinden. Je kunt de trouwplannen al 1 jaar voor de trouwdag melden. De laatste mogelijkheid is 2 weken voor het huwelijk. De gemeente controleert of jullie met elkaar mogen trouwen. Maar let op: Moet je bij de gemeente documenten aanleveren die uit het buitenland komen? Houd er dan wel rekening mee dat 2 weken te kort kunnen zijn. Met de gemeente Kampen maak je afspraken over het sluiten van het huwelijk. Bijvoorbeeld over de trouwlocatie, de datum en het tijdstip van de huwelijksceremonie. je kunt ook gelijk afspraken maken over hoe de ceremonie eruit komt te zien. Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn als jullie elkaar het jawoord geven. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Regels dat je met elkaar mag trouwen

De gemeente controleert of jullie met elkaar mogen trouwen. Je mag met elkaar trouwen als je:
*18 jaar of ouder bent *niet met iemand anders getrouwd bent
*niet met iemand anders een geregistreerd partnerschap hebt
*je niet te dicht verwant bent aan je aanstaande partner. Dat betekent dat je partner bijvoorbeeld niet mag zijn: je vader, (klein)dochter, opa of (half)zus. Ben je derde- of vierdegraadsfamilie, zoals tante of neef? Dan kun je wel met elkaar trouwen. Jullie moeten dan allebei verklaren dat jullie vrijwillig met elkaar trouwen.
*niet onder curatele staat. Als je onder curatele staat, heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter. Trouwtijden Iedere werkdag kan er tussen 9.00 en 17.00 uur getrouwd worden. Op het hele uur wordt één huwelijk voltrokken. Tussen 10.00 en 15.00 uur kan er op zaterdag getrouwd worden Er wordt gewerkt met de volgende vaste begintijden: 9.00, 10.00 en 11.00 uur (ochtendtarief) 12.00, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur (middagtarief) Voor de zaterdag zijn de tijden: 10.00 en 11.00 uur (ochtendtarief) 12.00, 13.00 en 14.00 uur (middagtarief)

Gratis trouwen

Op maandag en dinsdag om 9.00 uur is er de gelegenheid om gratis te trouwen. Een kosteloos huwelijk kan alleen gesloten worden als één van de partners ingeschreven is in Basisregistratie personen van de gemeente Kampen. Hierbij is sprake van een sobere ceremonie die plaatsvindt in een spreekkamer van het stadhuis en waarbij maximaal zes personen (inclusief bruidspaar en getuigen) aanwezig kunnen zijn. Datum en tijdstip van het huwelijk kunnen telefonisch worden gereserveerd.

Trouwambtenaren

Als jullie hebben besloten om in de gemeente Kampen te gaan trouwen, mag je zelf een ambtenaar van de burgerlijke stand kiezen. Het lukt niet altijd om aan jullie voorkeur te voldoen. Je kunt daarom ook een andere trouwambtenaar toegewezen krijgen. In de gemeente Kampen worden geen familieleden of andere personen van buitenaf benoemd voor een incidentele huwelijksvoltrekking.

Trouwlocaties

Trouwen in uw achtertuin, op de middenstip van uw favoriete voetbalclub, op een schip of een andere bijzondere trouwlocatie? Elke locatie binnen de gemeente Kampen komt in aanmerking als trouwlocatie, wanneer deze aan een aantal voorwaarden voldoet. Om op je eigen gekozen locatie te kunnen trouwen moet je een verzoek indienen om deze locatie eenmalig als trouwlocatie aan te wijzen. Dit doe je samen met de eigenaar van de desbetreffende locatie. Het verzoek wordt getoetst aan de voorwaarden, waarbij het mogelijk is dat de locatie ter plekke wordt bekeken en beoordeeld. Daarna ontvangen jullie een beslissing. Je kunt een verzoek indienen met het aanvraagformulier vrije trouwlocatie. In het formulier staan ook de voorwaarden waaraan een locatie moet voldoen. Dit formulier vind je op de website van de gemeente. De gemeente Kampen beschikt ook over acht permanent aangewezen trouwlocaties. Voor deze locaties hoeft je geen apart verzoek in te dienen. Op de website van de gemeente kun je ook de vaste vrije trouwlocaties vinden. Afhankelijk van dag en tijdstip wordt naast de algemene kosten voor huwelijk bij enkele locaties extra huurtoeslag in rekening gebracht.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met team Burgerzaken via telefoonnummer 14038 of via e-mail: burgerzaken@kampen.nl.

Meer informatie over trouwen in Kampen

Stadhuis Kampen
Burg Berghuisplein
18261 DD Kampen
Tel: 0383 392999
Website: www.kampen.nl
E-mail: info@kampen.nl

Trouwbedrijven gemeente Kampen


Abdij 1472

Abdij 1472

Kampen
Laliza Bridal Boutique

Laliza Bridal Boutique

Kampen
Feesthuys Hanze1898

Feesthuys Hanze1898

Kampen

Leuke adresjes


Kaartje2go

Kaartje2go

als beste getest!

Ook interessant


De trouwtaart: alles wat je moet weten

De trouwtaart: alles wat je moet weten

De huwelijksnacht plannen

De huwelijksnacht plannen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media