Trouwen in Oldenzaal

Wat leuk, jullie hebben plannen om te gaan trouwen! Bekijk op deze pagina alles wat je moet weten over trouwen in Oldenzaal.

Trouwen

Er komt heel veel op je af en bent vast al druk bezig met het plannen van de trouwdag. Op deze pagina over trouwen in de gemeente Oldenzaal, vind je bijna alle informatie over trouwen in Oldenzaal.
Als er plannen zijn om te trouwen, dan moeten deze eerst bij de gemeente gemeld worden waar de huwelijksceremonie plaats vindt. je kunt dit al 1 jaar voor detrouwdag melden. De laatste mogelijkheid is 2 weken voor de trouwdag. Bij de gemeente maak je afspraken over het sluiten van het huwelijk. Bijvoorbeeld over de trouwlocatie, de trouwdatum en hoe laat ju;llie willen trouwen. Ook kun je afspraken maken over hoe de huwelijksceremonie eruit komt te zien. Bij de gemeente Oldenzaal kun je kiezen voor een 3 verschillende huwelijksceremonies; het gratis huwelijk, het basis huwelijk en het uitgebreid huwelijk.  

Voorwaarden om met elkaar te kunnen trouwen

Als jullie samen willen trouwen, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:
Jullie zijn allebei in het bezit van een Nederlandse nationaliteit 
Jullie zijn gemeenschapsonderdanen (EU-onderdanen) of de hebben een verblijfsvergunning regulier of asiel voor onbepaalde tijd.

Woonachtig in het buitenland?

Woont 1 van jullie in het buitenland en moet je bij de gemeente buitenlandse documenten aanleveren? Houd er dan wel rekening mee dat 2 maanden te kort zijn. Het is dus verstandig om op tijd te informeren welke papieren je dan nodig hebt en aan welke eisen deze moeten voldoen. Hou er ook rekening mee dat het soms lang duurt voordat je deze papieren ontvangt. De gemeente kan pas een trouwdatum vastleggen als alle documenten goed gekeurd zijn.
Wonen jullie allebei in het buitenland en willen in Nederland gaan trouwen? En heeft één de Nederlandse nationaliteit? Dan ben je verplicht om je voorgenomen huwelijk te melden bij de ambtenaar van de burgerlijke stand in Den Haag. Kijk voor meer informatie hierover op de website van de gemeente Den Haag.

Verschillende soorten huwelijkceremonies

 

Uitgebreid huwelijk

Het uitgebreide huwelijk vindt plaats op een datum, tijdstip en trouwlocatie die zelf is uitgekozen door het aanstaande bruidspaar en wordt voltrokken door een trouwambtenaardie je ook zelf hebt uitgekozen. Tijdens de ceremonie is er ruimte voor muziek (3 muziekstukken).
Voor de uitgebreide huwelijken heeft de gemeente Oldenzaal 6 locaties aangewezen waar je mag trouwen. Ook is het mogelijk om zelf een locatie aan te wijzen als trouwlocatie. Wil je op het Stadhuis trouwen? Dan kan dit in overleg met de Burgerlijke Stand. Voor de overige trouwlocaties is overleg nodig met de eigenaar van desbetreffende locatie en de medewerkers van de burgerlijke stand. 

Basis huwelijk

Op de woensdagmiddag om 15.00 uur vindt het basishuwelijk plaats. Het basishuwelijk vindt plaats in de trouwzaal van het stadhuis en de ceremonie wordt door een vaste trouwambtenaar voltrokken en diegene houdt een korte standaard toespraak. Er mogen maxiaal 30 gasten aanwezig zijn bij de ceremonie en tijdens het tekenen van de akte mag er muziek afgespeeld worden. Het basis huwelijk neemt maximaal een half uur tijd in beslag.

Kosten van een huwelijk in de gemeente Oldenzaal

Voor de actuele kosten, kun je het beste op de website van de gemeente Oldenzaal kijken.

Gratis huwelijk

Op dinsdagochtend om 9.00 uur en 9.30 uur kun je gratis trouwen. Het is een sobere huwelijksceremonie. Deze vindt plaats in een spreekkamer in het stadhuis en duurt een kwartier. De huwelijksvoltrekking vindt plaats met alleen het bruidspaar getuigen (minimaal 2, maximaal 4 personen) en er mag geen muziek worden afgespeeld..

Buitengewone ambtenaren van de burgerlijke stand

Volgens het Reglement Burgerlijke stand zijn de babsen van de gemeente Oldenzaal en de éénmalig aan te wijzen buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van maandag t/m zondag van 8:30 uur t/m 20:00 uur beschikbaar voor het voltrekken van huwelijken op de te kiezen trouwlocaties. Op de website van de gemeente kun je alvast kijken welke trouwambtenaren er zijn in de gemeente Oldenzaal.

Meer informatie over trouwen in Oldenzaal

Stadhuis Oldenzaal
Ganzenmarkt 1
7571 CD Oldenzaal
Tel: 0541 588111
Website: www.oldenzaal.nl
E-mail: info@oldenzaal.nl

Trouwbedrijven gemeente Oldenzaal


Trouwambtenaar Marleen Bode

Trouwambtenaar Marleen Bode

Oldenzaal

Leuke adresjes


BoothDeluxe

BoothDeluxe

onbeperkt lachen met een unieke photobooth

Ook interessant


Bruidsbeurzen en weddingevents in Overijssel e.o.

Bruidsbeurzen en weddingevents in Overijssel e.o.

De Loveshoot

De Loveshoot
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media