Trouwen in de gemeente Olst-Wijhe

Jullie willen gaan trouwen? In de gemeente Olst-Wijhe heb je keuze uit een aantal prachtige trouwlocaties. Op de meeste locaties kan de trouwdag feestelijk vieren. Als jullie gaan trouwen, kunnen jullie over het sluiten van het huwelijk afspraken met de gemeente maken, Afspraken over bijvoorbeeld de locatie, de datum, het tijdstip, en afspraken over hoe de huwelijksceremonie er uit moet komen te zien. Het is verplicht dat er getuigen aanwezig tijdens het ja-woord. Dit kunnen minimaal 2 en maximaal 4 meerderjarige getuigen zijn.

Trouwplannen?

Maak hier een melding van bij de gemeente. Jullie kunnen zelf een trouwlocatie kiezen, een plek waar jullie heel graag zouden willen trouwen. Meld de plannen bij de gemeente waar het ja-woord plaats vindt. Maak voor het melden van de trouwplannen een afspraak bij het klantcontactcentrum. 1 jaar na de melding moet je elkaar het ja-woord hebben gegeven. Jullie kunt op z'n snelst 2 weken na de melding met elkaar trouwen. De gemeente controleert wel eerst of jullie met elkaar mag trouwen.

Trouwlocaties

De trouwzaal in het gemeentehuis in Wijhe is een officiële trouwlocatie in de gemeente. In overleg kan er ook gekozen worden voor een alternatieve locatie in de gemeente. Eigen (alternatieve) trouwlocatie Zelf een trouwlocatie kiezen? Trouwen op een plek waar je bijzondere herinnering aan hebt, bijvoorbeeld waar jullie elkaar hebt ontmoet. De gemeente moet hiervoor wel toestemming geven, voordat er op deze plek mag getrouwd mag worden. Een alternatieve locatie moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Hiervoor heeft de gemeente een formulier, hierin staan ook de voorwaarden waar de locatie aan moet voldoen.

Kosten

Voor de actuele prijzen om te trouwen in de gemeente Olst-Wijhe verwijzen we je graag naar de website van de gemeente Olst-Wijhe.

Gratis trouwen

In de gemeente Olst-Wijhe kan op woensdagochtend en op vrijdagochtend om 08.00 uur en 09.00 uur in het gemeentehuis gratis getrouwd worden. Er is op iedere ochtend dan ruimte voor één bruidspaar. Maak daarom op tijd een afspraak om gratis te trouwen om teleurstellingen te voorkomen.Dit betekend wel dat er dan een korte plechtigheid zonder toespraak en gastvrouw, zal plaatsvinden.

Trouwambtenaren

Je kunt zelf kiezen voor een trouwambtenaar die jullie huwelijk gaat voltrekken. Er zijn verschillende buitengewoon ambtenaren Burgerlijke Stand (Babs) waar uit gekozen kan worden. Kijk hiervoor op de website van de gemeente Olst-Wijhe. Het is niet verplicht om voor één van deze trouwambtenaren te kiezen. Het mag ook een buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke Stand uit een andere gemeente zijn. Neem hiervoor contact op met het klantcontactcentrum. Maar je mag ook een trouwambtenaar voor 1 dag kiezen, dit kan een familielid of vriend zijn. Alle informatie over de verschillende trouwambtenaren lees je in het artikel: "Trouwambtenaar kiezen"

Trouwboekje

Er zijn verschillende uitvoeringen van het trouwboekje. Geeft dit door als de trouwplannen bij de gemeente zijn gemeld.

Meer informatie over trouwen in Olst-Wijhe

Gemeentehuis Olst-Wijhe
Raadhuisplein 1
8131 BN Wijhne
Tel: 0570 568080
Website: www.olst-wijhe.nl
E-mail: gemeente@olst-wijhe.nl

Leuke adresjes


Your Wedding show

Your Wedding show

bruiloft-muziek
Goudsmederij Yelkencian

Goudsmederij Yelkencian

trouwringen

Ook interessant


Groepsfoto door de bruidsfotograaf

Groepsfoto door de bruidsfotograaf

De kosten van een bruidsfotograaf

De kosten van een bruidsfotograaf
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media