Trouwen in Raalte

Vanaf 1 september 2015 is ‘de ondertrouw’ gewijzigd. Je kunt nu een melding maken van het voorgenomen huwelijk. Je hoeft daarvoor nu alleen nog maar een formulier in te vullen en een kort baliebezoek te doen. Het formulier hiervoor vind je op de website van de gemeente Raalte. Let op: Voor dit baliebezoek moet je wel een afspraak maken.

Trouwambtenaren

In de gemeente Raalte kun je kiezen uit verschillende trouwambtenaren. Kijk op de website van de gemeente voor de actuele trouwambtenaren. Je kunt ook kiezen voor een zelfstandige trouwambtenaar of een trouwambtenaar voor 1 dag. Alles over de verschillende trouwambtenaren en de daarbij komende kosten kun je terug vinden in het artikel "Trouwambtenaar kiezen".

Trouwlocaties

Je kunt trouwen in de Trouwzaal in gemeentehuis Raalte. De trouwzaal in het gemeentehuis is een smaakvol ingerichte ruimte waar al veel bruidsparen elkaar het jawoord hebben gegeven. Als je de trouwzaal zou willen bekijken en wil je de beschikbaarheid weten, dan kun je telefonisch contact opnemen ( 0572 347 799). Je kunt er ook voor kiezen om in een vrije trouwlocatie te trouwen, deze moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Trouwen in de gemeente Raalte

Als je in Raalte wilt trouwen, maar je woont niet in de gemeente, dan kun je op de website van de gemeente een formulier invullen en een aanvraag doen.Stuur dit ingevulde formulier met alle bijlagen per e-mail of post naar de gemeente. Je zal na enkele dagen een email ontvangen, wanneer jullie melding van een voorgenomen huwelijk compleet is. Je maakt een afspraak voor een baliebezoek en komt tenminste twee weken voor de huwelijksdatum naar het gemeentehuis om de melding formeel te maken door het ondertekenen van het meldingsformulier. Je betaalt dan ook de leges, alleen PIN betalingen zijn mogelijk. Op dat moment legt de gemeente de datum en het tijdstip van jullie keuze vast. Let op: Je moet voor het inleveren en het ondertekenen van het meldingsformulier wel een afspraak maken. Als je in het gemeentehuis trouwt lever je uiterlijk een week voor de huwelijksdatum de CD met trouwmuziek in bij het gemeentehuis. Als je op een vrije trouwlocatie trouwt moet je met desbetreffende eigenaar/beheerder bepaalde afspraken maken, maar daarvoor moet je wel een formulier (overeenkomst huwelijk en geregistreerd partnerschap op locatie) invullen en naar de gemeente sturen. Let op! Als je een datum en tijdstip voor het huwelijk aan het kiezen bent, belt dan eerst de gemeente. Wellicht is het tijdstip niet meer mogelijk. Wij reserveren als je dat wilt alvast de datum en het tijdstip van het huwelijk.

Kosten

Voor de actuele kosten van een huwelijk in het gemeentehuis, kun je het beste even kijken op de website van de gemeente. Als je er voor hebt gekozen om op een vrije locatie te trouwen, dan kun je die vragen bij desbetreffende locatie.

Gratis trouwen

Op maandag en woensdag om 9.00 uur: kan er kosteloos getrouwd worden. Hou er wel rekening mee dat het een sobere ceremonie is.

Overige kosten

Een trouwboekje: Omzettingsakte van geregistreerd partnerschap naar een huwelijk: Voor ambtelijke getuigen, per ambtenaar: Een verklaring van de huwelijkse bevoegdheid Het tarief kan veranderen van al deze overige kosten, dus voor de actuele prijs kun je ook hiervoor het beste de website van de gemeente raadplegen.

Voorwaarden om te mogen trouwen

Je bent niet met iemand anders getrouwd Je hebt niet met iemand anders een geregistreerd partnerschap Je bent 18 jaar of ouder Je hebt geen bloedverwantschap met je partner, bijvoorbeeld (half)broer, (half)zus, kind. De getuigen moeten 18 jaar of ouder zijn.

Meer informatie over trouwen in Raalte

Gemeentehuis Raalte
Zwolsestraat 16
8101 AC Raalte
Tel: 0572 347799
Website: www.raalte.nl
E-mail: info@raalte.nl

Leuke adresjes


Your Wedding show

Your Wedding show

bruiloft-muziek

Ook interessant


Bruidstaart: de betekenis

Bruidstaart: de betekenis
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media