Trouwen in Rijssen-Holten

Als jullie gaan trouwen in de gemeente Rijssen Holten dan moeten jullie dit melden bij de gemeente. het melden van een voorgenomen huwelijk kun je een jaar voor de trouwdag melden. De laatste mogelijkheid is 2 weken voor jullie huwelijk.

Trouwambtenaar

Je kunt kiezen voor een trouwambtenaar van de gemeente, maar jullie kunnen er ook voor kiezen om een trouwambtenaar voor 1 dag te kiezen. Dit kan een vriend, vriendin of familielid zijn. En dan zou je ook nog kunnen kiezen voor een zelfstandige trouwambtenaar. Voor dat je gaat kiezen welke trouwambtenaar jullie gaat trouwen, zou je het artikel "Trouwambtenaar kiezen" eerst even kunnen gaan lezen. Hier staan alle trouwambtenaren duidelijk omschreven.

Trouwlocaties

Er kan getrouwd worden in de trouwzaal van het gemeentehuis, maar jullie kunnen er ook voor kiezen om in een vrije locatie te trouwen. Deze trouwlocatie moet dan wel aan bepaalde eisen voldoen.

Mogen jullie met elkaar trouwen?

De gemeente controleert dan ook of jullie met elkaar mogen trouwen. Je moet 18 jaar of ouder zijn niet met iemand anders getrouwd zijn niet met iemand anders een geregistreerd partnerschap hebben niet verwant bent aan je partner. Dit betekent dat je aanstaande man/vrouw bijvoorbeeld niet mag zijn: jevader, (klein)dochter, opa of (half)zus. Ben je derde- of vierdegraadsfamilie, zoals tante of neef? Dan kun je wel met elkaar trouwen. Er moet dan door allebei verklaard dat er vrijwillig met elkaar trouwt wordt. Je mag niet onder curatele staan. Als je onder curatele staat, heb je toestemming nodig van de curator of kantonrechter. let op: Als je bij de gemeente documenten moet aanleveren die uit het buitenland komen? Houd er dan rekening mee dat 2 weken te kort kunnen zijn.

Afspraken

Als jullie hebben voorgenomen om met elkaar te trouwen, dan moeten er afspaken gemaakt worden met de gemeente Rijssen-Holten. Er moet dan bijvoorbeeld doorgegeven worden op welke locatie jullie de ceremonie willen laten plaats vinden en hoe de ceremonie er uit gaat zien en natuurlijk de datum waarop het ja-woord wordt gegeven. Er moeten minimaal 2 en maximaal 4 getuigen aanwezig zijn als jullie met elkaar trouwen. De getuigen moeten meerderjarig zijn.

Kosten

Voor de actuele kosten voor een huwelijk kun je het beste contact opnemen met de gemeente.

Kosteloze voltrekking

Op maandag- en woensdagochtend om 9.00 uur kan er gratis getrouwd worden. Het betreft dan wel een sobere plechtigheid zonder toespraak Het huwelijk wordt alleen op het gemeentehuis voltrokken en er mogen maximaal 6 gasten bij aanwezig zijn. Er zijn wel kosten verbonden aan het trouw-/partnerschapsboekje.

Meer informatie

Neem contact op met de gemeente waarin je wilt trouwen. Je mag zelf kiezen in welke gemeente dit is. De melding van de trouwplannen moet schriftelijk door.gegeven worden. Huwelijken in de gemeente Rijssen-Holten worden op het hele uur voltrokken.

Meer informatie over trouwen in Rijssen-Holten

Gemeentehuis Rijssen-Holten
Schild 1
7461 DD Rijssen
Tel: 0548 854854
Website: www.rijssen-holten.nl
E-mail: gemeente@rijssen-holten.nl

Trouwbedrijven gemeente Rijssen Holten


BoothDeluxe

BoothDeluxe

Rijssen

Leuke adresjes


Bruidsmode Lisa

Bruidsmode Lisa

moderne en eigentijdse trouwjurken

Ook interessant


Hoe vind je het perfecte trouwpak?

Hoe vind je het perfecte trouwpak?

Je droomjurk vinden, volg deze stappen

Je droomjurk vinden, volg deze stappen
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media