Trouwen in Tubbergen

De dag waarop jullie elkaar het ja-woord geven, is één van de mooiste dagen van jullie leven. In de gemeente Tubbergen kun je deze dag vieren op elke plek die je wilt en op elke dag van de week. En voor de ceremonie mag je ook zelf een trouwambtenaar uitkiezen. Je regelt alles samen met de gemeente Tubbergen.

Wat moeten jullie weten als je gaat trouwen in de gemeente Tubbergen?

Als jullie willen trouwen, moet dit gemeld worden bij de gemeente. Willen jullie in het gemeentehuis trouwen? Neem dan eerst contact op met iemand van het team burgerzaken om te vragen of de trouwzaal op de gewenste datum en het tijdstip beschikbaar is. Willen jullie op een andere locatie trouwen (vrije trouwlocatie)? Er moet een formulier ingevuld worden voor bovenstaande locaties. Deze vind je op de website van de gemeente Tubbergen. Vul het formulier volledig in. Vervolgens moet het formulier opgestuurd worden naar de Gemeente Tubbergen, team Burgerzaken, Postbus 30, 7650 AA Tubbergen of mailen naar gemeente@tubbergen.nl. De schriftelijke melding moet minimaal veertien dagen en maximaal één jaar voor de trouwdatum zijn ontvangen door de gemeente. Ben je in het buitenland geboren en/of heb je in het buitenland gewoond, dan moeten er misschien documenten overlegd worden, zoals een geboorteakte, een verklaring van ongehuwd zijn, een overlijdensakte of een huwelijksakte met echtscheiding. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met het team Burgerzaken, 0546-628000

Naamgebruik

Het is mogelijk om na het ja-woord het naamgebruik aan te passen. Je kunt zelf kiezen of je een of beide achternamen wilt gebruiken. Dus je eigen naam en/of die van je partner. Je eigen geslachtsnaam verandert hierdoor niet. Wanneer het naamgebruik gewijzigd moet worden, geeft je dit door aan de woongemeente. Ook hiervoor vind je een formulier om in te vullen op de website van de gemeente.

Trouwen waar je wilt

Een huwelijk wordt door een trouwambtenaar gesloten op een trouwlocatie. De gemeente Tubbergen kent vier soorten huwelijken:

Formaliteitenhuwelijk:

Voorwaarden: Huwelijk wordt in een spreekkamer van het gemeentehuis voltrokken; Er mogen maximaal acht gasten (inclusief getuigen) bij de plechtigheid aanwezig zijn; Eén van de toekomstige echtgenoten moet in de gemeente Tubbergen of de gemeente Dinkelland wonen; Er wordt geen toespraak gehouden; Er is geen bode aanwezig; Geen vrije keuze trouwambtenaar; Ceremonie duurt maximaal tien minuten; Tijdstippen: maandag- en dinsdagmorgen om 09.30 uur.

Budgethuwelijk:

Voorwaarden: Huwelijk wordt in de raadszaal of burgerzaal voltrokken; Er mogen maximaal 80 gasten aanwezig zijn; Er wordt een standaard toespraak gehouden; Er is geen bode aanwezig; Geen vrije keuze trouwambtenaar; Ceremonie duurt ongeveer 20 tot 30 minuten; Tijdstippen: maandag tot en met donderdag van 09.00 tot 16.00 uur en op vrijdagmorgen van 09.00 tot 12.00 uur.

Huwelijk vaste gemeentelocatie:

Voorwaarden:

Huwelijk wordt in de raadszaal of burgerzaal voltrokken; Er mogen maximaal 80 tot 100 gasten aanwezig zijn; De trouwambtenaar van jullie keuze komt bij je thuis voor een huwelijksgesprek; Er wordt een persoonlijke toespraak gehouden; Er is een gemeentebode aanwezig; Voor bloemen wordt gezorgd; Er is een mogelijkheid voor muziek; Tijdstippen: maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur.

Huwelijk op een locatie naar eigen keuze:

Voorwaarden: Huwelijk wordt voltrokken op de locatie van jullie keuze in de gemeente Tubbergen; Het huwelijk mag niet in een gebedshuis worden voltrokken; Bij een huwelijk in een partytent moet een evenementenvergunning worden aangevraagd en bij een huwelijk in een bouwwerk zonder gebruikersvergunning waarbij meer dan 50 personen aanwezig zijn moet een melding brandveilig gebruik worden gedaan; De trouwambtenaar van jullie keuze komt bij je thuis voor een huwelijksgesprek; Er wordt een persoonlijke toespraak gehouden; De gemeente levert alleen een trouwambtenaar, huwelijksakte en huwelijksboekje; Er is geen gemeentebode aanwezig; Bruidspaar moet alles zelf regelen op de trouwlocatie; Het huwelijk is openbaar, daarom moet de locatie goed toegankelijk zijn, ook voor mindervaliden; De gemeente is niet verantwoordelijk voor de algehele veiligheid, ook niet voor de veiligheid van de trouwambtenaar; Voor de trouwambtenaar moet een aparte ruimte zijn om zich te verkleden; De gemeente Tubbergen is niet verantwoordelijk voor de schade ontstaan door of tijdens de trouwdag; Kosten van de locatie zijn voor rekening van het bruidspaar; Tijdstippen: maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 21.00 uur.

Getuigen kiezen

Bij het huwelijk moeten minimaal 2 getuigen aanwezig zijn, maximaal 4. Iedereen boven de 18 jaar mag getuige zijn. Als de getuigen bekend zijn moeten er kopieën van hun identiteitsbewijzen naar het gemeentehuis van Tubbergen gestuurd worden.

Trouwambtenaar kiezen

Wie gaat jullie huwelijk voltrekken? Je kunt zelf een trouwambtenaar kiezen. Je kunt kiezen uit de trouwambtenaren van de gemeente Dinkelland en de gemeente Tubbergen. Het is ook mogelijk het huwelijk te laten voltrekken door een ‘eigen’ ambtenaar van de burgerlijke stand. Hij of zij wordt dan voor één dag tot ambtenaar van de burgerlijke stand benoemd. Voorwaarde hierbij is dat betrokkene al in een andere gemeente benoemd en beëdigd is als (buitengewoon) ambtenaar van de burgerlijke stand. Wat heeft de gemeente Tubbergen nodig Formulier ‘melding voorgenomen huwelijk'; Formulier naamskeuze van beide partners; (alleen als je in de gemeente Tubbergen woont). Kopie van een geldig identiteitsbewijs van beide partners en van de getuigen. De formuleren kun je op de website van de gemeente vinden

Kosten om te trouwen in Tubbergen

Voor de actuele prijzen kun je het beste even op de website van de gemeente kijken. Gratis trouwen Op maandag en dinsdag kun je om 09.30 uur gratis trouwen (formaliteitenhuwelijk) in het gemeentehuis in Tubbergen. Voor het voltrekken van een huwelijk moet één van de partners in de gemeente Tubbergen of in de gemeente Dinkelland wonen.

Meer informatie over trouwen in Tubbergen

Gemeentehuis Tubbergen
Raadhuisplein 1
7651 CV Tubbergen
Tel: 0546 628000
Website: www.tubbergen.nl
E-mail: gemeente@tubbergen.nl

Leuke adresjes


De Galazaak Nijverdal

De Galazaak Nijverdal

uniek aanbod jurken
Witte Duiven Verhuur Olthof

Witte Duiven Verhuur Olthof

bruidsduiven

Ook interessant


Save the date kaarten

Save the date kaarten

Regen tijdens jullie trouwdag

Regen tijdens jullie trouwdag
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media