Tattoo verbergen met make-up

Tatoeages zijn populairder dan ooit. Jaren geleden waren het vooral de stoere mannen en vrouwen die het meest de tattooshop bezochten. Maar tegenwoordig hoort een tatoeage bij de gehele lifestyle en is het ook vaak een stille uiting van emoties. In tegenstelling met vroeger worden momenteel de meeste tatoeages dan ook gezet met een (diepe) betekenis. Deze bijzondere tattoos laat je op je trouwdag dan uiteraard ook graag zien. Het is tenslotte een onderdeel van jouw identiteit. Van jouw eigen "ik" dus! Maar in het verleden zijn er ook ontelbare amateuristische tatoeages geplaatst waarvan de dragers achteraf behoorlijk spijt hebben gekregen. Ook een tattoo van je geliefde kan op je trouwdag tot problemen leiden. Tenminste... als dat niet de naam van jouw aanstaande is, maar van je ex. Dergelijke tattoos wil je uiteraard graag bedekt hebben op de trouwdag.

tattoo-op-bruiloft

Foto: MM Visagie

Tattoos laten zien of verbergen?

Als je gaat trouwen, dan kun je in ieder geval op 3 manieren met je zichtbare tatoeages omgaan. De tattoos die je bewust hebt laten plaatsen en waar je nog altijd even trots op bent, mag je gewoon lekker laten zien.=

Trots laten zien

Op de trouwdag draait het om jullie! Dus zorg ervoor dat je zoveel mogelijk jezelf kunt zijn. Als het gaat om een tattoo op je arm, bovenrug, onderbeen e.d., kun je er zelfs rekening mee houden bij het kiezen van de trouwkleding dat jouw lichaamskunst juist wel zichtbaar is.

bruid-met-tattoo

Foto: Mike Allebach Photography

Trouwkleding bedekt de tatoeage

Als je al trouwkleding hebt gekozen waar je helemaal weg van bent en de tatto is hierbij niet zichtbaar, dan heeft het probleem of dilemma zichzelf al opgelost. Ook kun je juist rekening houden met de positie van de tattoo bij het aanschaffen van de trouwkleding. Lange mouwen, hoge rug, lange jurk, etc. Of juist overdag iets meer bedekt en 's avonds gewoon lekker los gaan!

Tattoo bedekken met make-up

Als een tattoo ongewenst zichtbaar is zijn er enkele manieren om deze onzichtbaar te maken met make-up. Er zijn in de winkels diverse make-up producten te koop waarmee je zelf een tattoo kunt bedekken. Hierbij zit er niet alleen verschil in de prijs, maar ook in de kwaliteit. Goedkoop is ook hier duurkoop dus! Laat je in de winkels goed adviseren over deze producten en test ze zeker vroegtijdig uit.

Een veel betere optie is echter om het onzichtbaar maken van de tatoeage over te laten aan de visagist die ook jouw bruidsmake-up gaat verzorgen. Geef dit vroegtijdig aan zodat je tijdens de proef-make-up ook de tatoeage bij wijze van proef kunt laten bedekken.

airbrush-make-up

Foto: Bruid & Beauty Almere

Perfect: Airbrush make-up

Met Airbrush make-up kun je tijdelijk je tatoeage verbergen. Airbrush make-up wordt op de huid gespoten met een spray apparaat. Airbrush make-up is water en zweet resistent en blijft dus echt de hele dag zitten! Het is in iedere huidskleur beschikbaar. Informeer bij de schoonheidsspecialist naar de mogelijkheden.

Leuke adresjes

Bruidsmode Lisa

Bruidsmode Lisa

moderne en eigentijdse trouwjurken

Ook interessant

De bruidsmake-up

De bruidsmake-up

De Loveshoot

De Loveshoot
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media