Zo verzorg je jouw haar het best voor de grote dag

Haarverzorging bruiloft

Een goede haarverzorging doet wonderen voor je hoofdhuid en de conditie van je haar. Er zijn enkele maatregelen die je kunt nemen om jouw haar in topconditie te brengen. Zo helpt het als je jouw haar niet té heet wast. Dit kan zowel je hoofdhuid als het haar zelf beschadigen. Wat kun je doen om jouw bos te laten shinen?

Je haar niet te vaak wassen

Iedereen heeft ander haar. Waar de één een bos krullen heeft, kan een ander weer een volle haarbos hebben. Voor iedereen geldt: was je haar het liefste om de dag. Dit is het beste voor zowel je haar als de hoofdhuid. 

Te weinig je haar wassen (denk aan 1 keer in de week) maakt je haar vaak vet. Naast dat het niet lekker aanvoelt, heb je ook kans dat er een vies geurtje om je haar gaat hangen. Om de dag lekker even wassen en niet teveel shampoo gebruiken helpt om dat vette haar te voorkomen. 

Haren wassen

Conditioner alleen in de haarpunten

Conditioner, het voedt je haar. Je haar wordt er zo heerlijk zacht van. Heel goed dus als je na de shampoo ook een bijpassende conditioner gebruikt. Omdat deze vrij vet is, hoef je dit alleen in de punten van het haar in te brengen. Je kunt ervoor kiezen om het even in te laten trekken en dan uit te spoelen.

Erg droog haar? Breng het dan in de punten in en spoel het niet uit. Dat werkt het beste op droog haar. De conditioner flink op de bovenkant van je haar inbrengen kan weer zorgen voor vet haar en veel talgproductie.

Gebruik fijne verzorgingsproducten voor je haar

Je haar is gebaat bij producten die van kwaliteit zijn. John Frieda bij Douglas kopen is een gouden zet. Dit merk kunnen we wel omschrijven als haarspecialisten. Dit merk is opgericht door een kapper en weet echt wat je haar nodig heeft.

Zeker als je jouw haar krult of stijlt met een stijltang, krijgt het die dag heel wat te verduren. Denk aan de hitte met stijlen en de laag lak die erover heen gaat. Speldjes die het haar omhoog steken. Je ziet het vast al voor je.

Haren krullen met krultang

Geef je haar ook eens een haarmasker. Het verwenmoment waar ieders haartype van opknapt en tot rust komt. Een goede verzorging van het haar voorat je gaat trouwen helpt zeker mee om je mooiste kapsel op de grote dag in the picture te zetten.

Welke verzorgingsproducten gebruik jij voor je haar?

Leuke adresjes

Kaartje2go

Kaartje2go

als beste getest!
Fotobelevenis.nl

Fotobelevenis.nl

maak de gekste foto's met een photobooth

Ook interessant

Het bruidskapsel

Het bruidskapsel

Bruidskapsel trends

Bruidskapsel trends
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media