Verschillende soorten bruidsboeketten

Wat voor soort bruidsboeket kies jij?

Er zijn zoveel soorten bruidsboeketten verkrijgbaar, in vele vormen en maten. Voordat je een trouwboeket gaat bestellen moet je op een paar dingen letten. Welk boeket past bij jou, welke soort bloemen vind je mooi en zijn die bloemen in de periode dat je trouwt wel verkrijgbaar? Als dat niet het geval is, zal je voor een andere bloem moeten kiezen. Het is natuurlijk ook de vraag of jouw lievelingsbloem wel geschikt is voor in een bruidsboeket, laat je daarom goed adviseren door een specialist welke bloemen geschikt zijn voor het boeket van jouw keuze. 

Hieronder vind je vele soorten en vormen van bruidsboeketten.

Het Biedermeier bruidsboeket

De Biedermeier boeket is nog steeds één van de populairste boeketten onder de bruidjes. Het voordeel van dit boeket is dat er vele soorten bloemen gebruikt kunnen worden voor dit bolvormig boeket. Als je bijvoorbeeld alleen rozen gebruikt voor in dit bruidsboeket, dan blijft het een mooi klassiek boeket. Als je wat verschillende kleuren en bloemen gaat gebruiken voor dit boeket, wordt het een wat speelser boeket. Van oorsprong komt dit boeket uit Zwitserland. Bij de biedermeier kunnen de volgende technieken van binden worden gebruikt: draadgebonden, birdy en handgebonden.

de-biedemeier-bruidsboeketten

Het druppelvormige bruidsboeket

Het druppelboeket lijkt eigenlijk op de biedemeier, het is rond aan de top maar puntige onderaan. Door die punt kun je er meer bloemen in kwijt. Het druppelvormige boeket is de meeste formele en meest traditionele van de bruidsboeketten en is zo ontworpen dat het sierlijk over de handen van de bruid stroomt naar beneden. Bijna elke bloem kan in deze stijl kan worden gebruikt en het boeket is in diverse maten verkrijgbaar. Meestal wordt het druppel bruidsboeket draad gebonden, omdat door deze techniek de bloemen het beste op hun plek blijven zitten.

Het waterval bruidsboeket

Een waterval bruidsboeket lijkt op de druppel bruidsboeket, maar is wat minder bol. Deze vorm is dan ook wat moeilijker om te schikken en er worden bloemen met langere stelen gebruikt en grassen om de lengte te creëren. Het waterval boeket loopt wat breder door naar beneden en daardoor ook groter dan de druppel bruidsboeket. Dit boeket staat het beste dat je een wat rustigere trouwjurk gaat dragen. Ook dit boeket wordt draad gebonden, omdat dit een manier van binden is dat de bloemen goed blijven zitten.

de-druppel-waterval-bruidsboeketten

Het lineair bruidsboeket

Een lineair bruidsboeket heeft een moderne uitstraling. Het is een boeket dat, de naam zegt het al, lineaire vormen heeft. Vaak zijn de grootste takken in de vorm van een Y, maar in principe kan het boeket alle vormen aannemen. Bij deze techniek wordt veel gebruik gemaakt van een basis van draad of groen (blad, takken) en worden er weinig bloemen gebruikt. De bloemen die gebruikt worden zijn meestal van 1 of 2 soorten.Bij een lineair boeket moet je denken aan de klassieke vorm van een ongelijke driehoek die overigens prima in een moderne uitvoering te maken is. Voor het binden en schikken van dit boeket wordt dus veel draad gebruikt om het boeket in de juiste vorm te krijgen.

Het composiet bruidsboeket

Dit bruidsboeket dateert uit de vroege 20e eeuw en was erg prijzig, dus de bruiden met voldoende budget kozen dan ook voor dit boeket. Dit trouwboeket is opgebouwd met honderden bloemenblaadjes, om het er samen uit te laten zien als 1 enorme bloem. Dit betekend wel dat de houdbaarheidsdatum veel lager is dan een ander boeket. Dit boeket is lastig om te maken, alle blaadjes worden 1 voor 1 aan elkaar geplakt. Deze stijl is simplistisch in ontwerp, maar sierlijk en elegant. 

​Het polsboeket

​Een pols bruidsboeket of bloem is een armband en wordt als klein bloemboeket gedragen op de pols. Meer corsage dan bruidsboeket, deze stijl bestaat uit een kleine bloemen. Een geweldig alternatief voor een traditionele bruidsboeket. Het polsboeket wordt gedragen door bruiden en bruidsmeisjes die het uiterlijk willen van een trouwboeket, maar hun handen vrij willen hebben. De polscorsage kan worden gemaakt in elke gewenste combinatie van bloemen en wordt af en toe wordt aangevuld met linten en parels.

het-linear-composiet-polsboeket

Halve maan bruidsboeket

Het halve maan bruidsboeket wordt weergegeven in de vorm van een kwart maan, een zachte boog, er worden bloemen in verwerkt met duidelijke vormen, vaak orchideeën. Bloemen zijn meestal taps toelopende en uitgebreid aan elk uiteinde, terwijl het centrum compacter is. Kan symmetrisch zijn of asymmetrisch en wordt slechts met een strik om de tak gebonden. Deze stijl is perfect voor trendy en moderne bruiloften.

Het minimalistisch bruidsboeket

Vandaag de dag is "less is more" en kan een bruidsboeket uit één bloem of twee bloemen bestaan. Je kan voor tropische bloemen kiezen voor in het bruidsboeket, of noten en bessen. Zelfs mos, takjes of een vogelnestje zijn bruikbaar.

Het eigentijdse bruidsboeket

Eigentijdse bruidsboeketten zijn vaak geen standaard bruidsboeketten. Ze zijn vaak strak modern en apart. Dit kan een langwerpig bruidsboeket zijn die je aan je arm kun hangen, een hele strakke ronde trouwboeket, maar het kan ook in een hartvorm, je kunt het zo gek niet bedenken. Hieronder zie je een paar eigentijdse bruidsboeketten van Valentijn uit Sneek.

eigentijdse-bruidsboeketten-valentijn

Ook interessant

Save the date kaarten

Save the date kaarten

Gevraagd om ceremoniemeester te zijn?

Gevraagd om ceremoniemeester te zijn?
Bezoek ook de website:

Trouwen in Groningen

Volg ons op social media